1.5 Milyar Dolarlık 'Bayrak' Yarışı - Son Dakika
Ekonomi

1.5 Milyar Dolarlık 'Bayrak' Yarışı

1.5 Milyar Dolarlık \'Bayrak\' Yarışı

Yerel Seçimlerin Yaklaşmasıyla Birlikte Tanıtım Kampanyaları da Hızlandı. 29 Mart'ta Gerçekleşecek Seçimlerde Adayların Yaklaşık 3 Milyar Dolarlık Harcama Yapması Bekleniyor.

11.01.2009 01:31  Güncelleme: 16:57

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte tanıtım kampanyaları da hızlandı. 29 Mart’ta gerçekleşecek seçimlerde adayların yaklaşık 3 milyar dolarlık harcama yapması bekleniyor. Bu harcamaların yarısının bayraklara yapılacağını söyleyen bayrak imalatçısı Ekrem Dernek, "Kriz bizi çok etkilemeyecek. Seçimlerde sektör 1.5 milyar dolarlık iş yapar" dedi.

SİYASİ partiler belediye başkanı adaylarını adım adım açıklarken seçim kampanyası hazırlıkları da hızlandı. Kriz ortamına rağmen yüzlerce adayın seçim kampanyası boyunca 3 milyar dolarlık harcama yapması bekleniyor. 29 Mart’ta yapılacak seçimlerde teknoloji ürünleri öne çıkarken adayların en çok yatırımı bayrak harcamalarına yapması bekleniyor. Promosyon sektörü ise ürünlerini İstanbul Fuar Merkezi’nde Demos Fuarcılık tarafından düzenlenen seçim hazırlıkları fuarında adaylara tanıtıyor. Bayrak sektörünün seçimlerin etkisiyle krizden çok fazla yara almadan çıkacağına işaret eden bayrak imalatçısı Ekrem Dernek, "Bu bütçelerden en çok payı bayrak sektörü alacak. Adaylar 1.5 milyar dolarlık bayrak yatırımı yapacak" dedi.

90 firma üretecek

Yerel seçimlerde daha çok bayrak yatırımı yapıldığı bilgisini veren Ekrem Dernek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Sektör Türkiye’de hızla büyüyor. Ekonomik kriz ortamında seçimler bayrak sektörünü olumlu yönde etkileyecek. Yerel seçimlerde genel seçimlere göre daha fazla bayrak yatırımı yapılıyor. Bu bayraklar ülkenin her noktasına dağılıyor. Adaylar kendi resimlerini de bayraklara bastıracak. Bayrakları toplam 90 firma üretecek."

Fuar çok önemli

Seçim hazırlıklarının ekonomik krizden etkilenmeyeceğini söyleyen Rakotek Bayrak Sanayi yöneticisi Ali Öksüz, şu bilgileri verdi: "Türkiye’de seçim kampanyaları sokaklara asılan bayraklar ve afişlerle başlıyor. Bu kampanyalar Türkiye’nin dört bir yanında sürüyor. En fazla yatırımı belediye başkanı adayları yapıyor. Adayların seçim boyunca 3 milyar dolarlık bir harcama yapması bekleniyor. Bu rakamların yarısı bayrak harcamalarında kullanılacak."

Seçimlerde kullanılacak kalem, çakmak, tişört, balon, atkı ve bere gibi ürünlerde promosyon sektörüne hareket getirecek. Belde belediye başkanları, muhtar adayları ve belediye başkan adaylarının profesyonel tanıtım desteği alabileceği Seçim Hazırlıkları Fuarı’nda, aday tanıtımları için bir çok farklı çalışma bulunuyor.

İnternet sitesi 35 bin TL’ye kadar çıkıyor

ADAYLARIN internet aracılığıyla da seçmenlere ulaşacağını söyleyen, Pronected Genel Müdürü Hakan Erdemir, internet tasarımları hakkında şu bilgileri verdi: "Adaylara internet sayfaları oluşturulması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların bedeli de 500 TL ile 35 bin TL arasında değişiyor. Siteyi oluştururken içerisinde adayla ilgili her türlü bilgiye yer veriyoruz. Adayın fotoğraf albümü, videoları, geçmişiyle ilgili bilgileri ve seçim çalışması takvimi bulunuyor."

Üstü açık otobüsler yoğun ilgi görüyor

GİRİŞİMCİLER, adayların seçim kampanyası boyunca kullanabileceği özel otobüsler de tasarlıyor. İki katlı ve üstü açık bu otobüsler belli dönemlerde kiralanabiliyor. İçerisinde dinlenme bölümleri, mutfak, bar, projeksiyon cihazları ve LCD ekranlar bulunuyor. Güçlü ses sistemiyle de otobüsün üzerinden başkan adayları yorulmadan projelerini anlatabiliyor. Kullanım süresine göre fiyatları değişen otobüsü kiralama bedeli 1500 Euro’dan başlıyor.

Rakamlar seçim bayrakları

Adaylar bayraklara 1.5 milyar dolar harcayacak.

Bu bayraklar Türkiye’ye 4 ilden dağılacak.

Bluetooth ile genç seçmenlere ulaşılacak

2009 yerel seçim kampanya dönemi boyunca başkan adayları teknolojiyi de en iyi şekilde kullanmaya çalışacak. Adaylar genç seçmenlere bluetooth, internet sitesi ve mail aracılığıyla ulaşacak. Adaylara bluetooth hizmetleri vermeye hazırlandıklarını söyleyen Vodera Bilişim Proje Direktörü Elbruz Erdoğan, şu bilgileri verdi: "Adaylara özel olarak hazırladığımız projede seçmenlere bluetooth aracılığıyla cep telefonlarına mesaj gönderilecek. Adayların videolarını içeren bu mesajlar 300 metrekare alana yayılabilecek. Ürünün fiyatı da 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 1.5 Milyar Dolarlık 'Bayrak' Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement