AB ile İtalya Arasında Bütçe Polemiği - Son Dakika
Ekonomi

AB ile İtalya Arasında Bütçe Polemiği

AB ile İtalya Arasında Bütçe Polemiği

AB Komiseri Rehn eleştirdi, İtalya Başbakanı Letta cevap verdi

04.12.2013 04:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Ekonomik ve Parasal İşler Komiseri Olli Rehn'in İtalya'nın belirlenen ekonomik hesaplara ulaşmada şüphelerinin olduğu yönündeki ifadesine, İtalya Başbakanı Enrico Letta'dan "Şüpheci olmaya gerek yok" cevabı geldi.

İtalya'nın "La Repubblica" gazetesine demeç veren AB Komiseri Rehn, İtalya'nın belirlenen ekonomik hedeflere ulaşmada şüphesi olduğunu dile getirerek, "İtalya, kamu borcunun azaltılması hedefine saygılı olmalı ama bu böyle değil" yorumuna, İtalya'dan cevap gecikmedi.

Rehn'in eleştirilerine karşı İtalya Başbakanı Letta, ülkesine dair şüpheci yaklaşımlara gerek olmadığının altını çizerek, "İtalya'nın hesapları düzgün ve yolunda. Almanya ile birlikte İtalya'nın bütçe açığı Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'ya oranı yüzde 3 seviyesinde son 3 yıldır. Diğer büyük Avrupa ülkelerinin çoğunda bu böyle değil" ifadesini kullandı.

Letta, Rehn'in röportajında bahsetmiş olduğu özelleştirme hamlelerine ilişkin düzenlemelerin de parlamentonun onayına sunulan bütçe yasasında bulunduğunu kaydetti.

Rehn'e, İtalya'da Başbakan Letta'nın yanı sıra bir cevap da Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'dan geldi. Napolitano, AB yetkililerine seslenerek, AB'nin ekonomideki bakış açısını büyüme yanlısı politikalarla değiştirmesi gerektiğini belirtti.

İtalya'da gelen cevaplara karşılık Rehn'in sözcüsü Simon O'Connor ise Olli Rehn'in dünkü röportajında dile getirdiklerinin tüm ülkeler için geçerli "gerçekçi şüphecilik" olduğunu ve 22 Kasım'daki AB maliye bakanlarının Eurogroup toplantısında da söylediğini anımsattı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi AB ile İtalya Arasında Bütçe Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement