Altın 100 TL'yi Gördü, Yıl Sonuna Kadar Rekor Kıracak - Son Dakika
Ekonomi

Altın 100 TL'yi Gördü, Yıl Sonuna Kadar Rekor Kıracak

Altın 100 TL\'yi Gördü, Yıl Sonuna Kadar Rekor Kıracak

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, altının satış fiyatının 100 TL'ye ulaşmasının yeni bir rekorun habercisi olduğunu söyledi.

10.09.2012 14:18

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, altının satış fiyatının 100 TL'ye ulaşmasının yeni bir rekorun habercisi olduğunu söyledi.

Altında beklenen yükseliş trendi devam ediyor. Bir gram altın Bursa Kapalı Çarşı'da 100 TL'ye ulaşırken, kuyumcular bu yükselişin devam edeceğini söyledi. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, altının satış fiyatının yaklaşık 8 aydır 92 ila 96 TL bandında olduğunu ifade etti. Ağustos ayının ortalarında başlayan yükselişin ardından altının 100 lirayı gördüğünü söyleyen Şen, "Şu anda tabela 100 TL oldu. Bu yükseliş devam edecektir. Altın fiyatlarının geçen seneki rekoru 109 TL idi. Tahminlerimize göre altın bu rakamı yılsonuna kadar geçecek" dedi.

Ekonomistlerin 2012 yılının 3. çeyreğinde altının yükselişe geçeceği tahmininde bulunduğunu belirten Şen, bu tahminlerin tuttuğunu vurguladı. ABD'deki seçim heyecanı, Yunanistan'daki kriz, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin altının yükselmesinde etkili olduğunu söyleyen Şen, "Bu beklediğimiz bir şeydi. Altın potansiyel olarak hangi yol olursa olsun çıkmaya devam edecek. AB'de kriz devam ediyor. Altın artık dinlenmekten vazgeçti. Bu fiyatların geri geleceğini zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ KUYUMCUYA YARAMIYOR

Kuyumcular olarak altının yükselmesinin tarafı olmadıklarını belirten Şen, "Bu yükseliş işlerimize darbe vuruyor. 1-2 ay daha düğünler devam edecek. Altının her çıkışı bizim işimizi etkiliyor. Altının çıkmasını istemiyoruz. Altın zaten geçen sene kırdığı zirveyi egale etme pozisyonunda" ifadelerini kullandı.

Şen, Bursa Kapalı Çarşı'da bir gram altının satış fiyatının 100 TL, çeyrek altının 165, yarım altının 330 ve cumhuriyet altınının 670 TL olduğunu söyledi. Şen, yarım gramlık altının fiyatının ise 50 TL olduğunu vurguladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Altın 100 TL'yi Gördü, Yıl Sonuna Kadar Rekor Kıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement