Asya Borsaları Karışık Seyretti - Son Dakika
Ekonomi

Asya Borsaları Karışık Seyretti

Asya Borsaları Karışık Seyretti

Asya borsalarında Bernanke'nin dünkü açıklamalarının ardından karışık bir seyir izlenirken, IMF'nin Çin raporu Şangay bileşik endeksinde düşüşe neden oldu

18.07.2013 12:24

Asya piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin dün Temsilciler Meclisi'nde yaptığı açıklamaların ardından karışık bir seyir izlendi.

Bernanke'nin ekonomik verilerin hala istenilen düzeyde olmadığını ve durum kötüleşirse parasal genişlemenin artırılabileceğini belirtmesinden güç bulan Japon Nikkei endeksi, yendeki zayıflamanın da etkisiyle yüzde 1,3 yükselerek 14.808,50 puandan kapandı. Dolar/yen paritesi 100'ün üzerinde 100,192 seviyelerinde bulunuyor.

IMF'nin Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 7,75 oranında büyüyeceğini belirttiği raporunda, politika yapıcıların gelecekte olası şoklardan korunmak için ekonomideki dengesizliklere odaklanması gerektiğini vurgulamasıyla, Şangay bileşik endeksi günü yüzde 1,1 düşüşle 2.023,40 puandan tamamladı.

Güney Kore Kospi endeksi yüzde 0,6 azalışla 1.875,48 puandan, Hong Kong'ta Hang Seng endeksi yüzde 0,1 azalışla 21.345,22 puandan sonlandı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,4 artışla 20.034,50 puanda seyrediyor.

Bernanke dünkü konuşmasında parasal genişlemenin bu yıl sonuna kadar azaltılacağı ve 2014 yılı ortalarında sonlandırılabileceğine dair daha önceki açıklamasını tekrarlarken, Fed'in tahvil alımlarının ekonomik ve finansal gelişmelere bağlı ancak hiçbir şekilde önceden belirlenmiş kesin bir doğrultuda ilerlemediğini ve ekonomik göstergelerde bozulma olması halinde genişletilebileceğini vurguladı.

Bernanke ayrıca, "Diğer yandan ekonomik durum beklenilerden daha hızlı gelişirse ve enflasyon bizim hedeflerimize doğru kararlı biçimde yükselirse varlık alımları bir şekilde daha çabuk azaltılabilir" dedi.

Piyasalar, bugün Bernanke'nin Senato'da yapacağı ikinci gün açıklamalarını takip edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Asya Borsaları Karışık Seyretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement