Bafra'da Çeltik Üreticilerine Brokoli Fidesi Dağıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bafra'da Çeltik Üreticilerine Brokoli Fidesi Dağıtıldı

Bafra\'da Çeltik Üreticilerine Brokoli Fidesi Dağıtıldı

Bafra ilçesinde çeltik hasadının yapıldığı alanlara ekilmek üzere çiftçilere 625 bin adet brokoli fidesi dağıtıldı. Bafra Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen dağıtım töreninde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 25 çeltik üreticisine 250 dekarlık alan için brokoli fidesi verildiği açıklandı. Dağıtılan fidelerle yapılan üretimde yaklaşık 15 bin ile 20 bin lira brüt gelir elde edildiği belirtildi.

24.10.2023 16:59  Güncelleme: 17:04

Bafra ilçesinde çeltik hasadının yapıldığı alanlara ekilmek üzere çiftçilere 625 bin adet brokoli fidesi dağıtıldı.

Bafra Ziraat Odası bahçesinde brokoli fidesi dağıtım töreninde yapılan açıklamada, 2022 yılında uygulanan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında Bafra ilçesinde 25 çeltik üreticisine 250 dekarlık alan için 625 bin brokoli fidesi çeltik ekili arazilerde ikinci ürün olarak yetiştirilmek üzere dağıtıldığı belirtildi.

Dağıtılan fidelerle yapılan üretimde 2023 mart ayı sonları ile nisan ayı başlarında hasada başlandığı, dekardan ortalama 800 kilogram ile bin kilogram brokoli hasat edilerek, yaklaşık 15 bin ile 20 bin lira brüt gelir elde edildiği aktarıldı.

Törende, proje kapsamında 17 kırsal mahallede, 34 çiftçiye yaklaşık 314 dekar alan için 625 bin adet brokoli fidesi dağıtıldı. Fide bedelinin yüzde 67'sinin Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı olduğu, yüzde 33'ünün çiftçiler tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Samsun Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, törende yaptığı konuşmada, Samsun'da kışlık sebze üretiminin yüzde 91'inin Bafra'da yapıldığını belirtti.

Sağlam, her zaman çiftçinin yanında olduklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bafra'da Çeltik Üreticilerine Brokoli Fidesi Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement