Bursa Osb'de Sanayinin Çarkları Hızlı Dönüyor - Son Dakika
Ekonomi

Bursa Osb'de Sanayinin Çarkları Hızlı Dönüyor

Bursa Osb\'de Sanayinin Çarkları Hızlı Dönüyor

Otomotiv ve tekstil sektörünün önemli kuruluşlarının faaliyet gösterdiği OSB'de, üretimde önemli gösterge olarak kabul edilen elektrik ve su tüketiminin 2013 yılında arttığı bildirildi.

16.01.2014 12:20

Otomotiv ve tekstil sektörünün önemli kuruluşlarının faaliyet gösterdiği Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), üretimde önemli gösterge olarak kabul edilen elektrik ve su tüketiminin, 2013 yılında arttığı bildirildi.

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur, yazılı açıklamasında, OSB'de geçen yıl 973 milyon kilowatt/saat elektrik tüketimi, 14,7 milyon metreküp su, 775 milyon standart metreküp doğalgaz tüketimi gerçekleştirildiğini belirtti.

Uğur, OSB'deki elektrik tüketiminin, bir önceki yıla göre yüzde 5,4 ve su tüketiminin de yüzde 2,36 arttığını, doğalgaz tüketiminin ise yüzde 3,7 azaldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bölgemizde faaliyette bulunan sanayi kuruluşları 2013'ü genel hatları itibarıyla başarılı bir şekilde tamamladılar. Geçen yıl Bursa OSB'de sanayinin çarklarının hızla dönmeye devam ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Üretimde temel girdilerden olan yıllık elektrik ve su tüketimleri bunu doğrulamaktadır. 2014 yılı için de aynı başarının devamı en büyük temennimizdir."

Öte yandan, Bursa OSB'de geçen yıl 110 bin metrekare ruhsat alanlı 10'u yeni tesis, 12'si ek tesis olmak üzere, çeşitli büyüklüklerde toplam 22 fabrika inşaatı gerçekleştirildiği belirtildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bursa Osb'de Sanayinin Çarkları Hızlı Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement