CHP'li Sözat'tan Mermer Sektörüne Liman Garantisi - Son Dakika
Ekonomi

CHP'li Sözat'tan Mermer Sektörüne Liman Garantisi

CHP\'li Sözat\'tan Mermer Sektörüne Liman Garantisi

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, dünyanın bir çok noktasına blok mermer ihracatının yapıldığı Marmara Adası'nı ziyaret etti.

04.03.2014 10:20  Güncelleme: 10:19

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, dünyanın bir çok noktasına blok mermer ihracatının yapıldığı Balıkesir'in Marmara Adası'nı ziyaret etti. Ziyarette mermer sektör temsilcileri ile bir araya gelen Sözat, başkan olması durumunda daha rahat ihracat yapılması için ada limanını büyütme, ikinci bir liman ve mermer organize sanayi bölgesi kurma sözü vererek sektöre destek vereceğini vurguladı.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, Marmara Adası'na mermer sektör temsilcileri ile buluştu. Marmara Mermerciler Madenciler ve İşadamları Derneği'ni (MARMİAD) ziyaret eden Sözat, dernek başkanı Hasan Dinçer'den sektörün sorunları hakkında bilgi aldı. MARMİAD Başkanı Hasan Dinçer, yeni yasa ile Saraylar Mermer Limanının işletmesinin Büyükşehir'e geçecek olması sebebiyle yükleme giderlerinin artmasından kaygılandıklarını, önemli bir girdi olan taşıma işi maliyetinin artmasının kendileri için büyük bir sorun olacağını belirtti. İlçe limanında halka hitabeden Sözat, CHP yönetiminde Marmara'nın ticaret kapısı olan Saraylar Mermer limanının daha da büyütüleceği, mermer sanayicilerinin mağdur edilmeyeceği sözünü verdi. Sözat, ilçeye ikinci bir liman yapılması için çalışacağını ve mutlaka bir Organize Mermer Sanayii Bölgesi kurulması gerektiğini söyledi.

Marmara Adası'nda gün boyu temaslarda bulunan Sami Sözat, Saraylar beldesi Mermer Limanın daha da geliştirileceğini, Gündoğdu köyüne bir balıkçı barınağı yapılacağını, ilçenin tarihi evlerinin restore edileceğini kaydetti.

Ada dönüşünde CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ile mermer sektörüne ilişkin sorunları görüşen CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, bir araya vapurun kaptan köşküne de çıkarak dümende hatıra fotoğrafı çektirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi CHP'li Sözat'tan Mermer Sektörüne Liman Garantisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement