Citigroup Dolarda Yükseliş Bekliyor - Son Dakika
Ekonomi

Citigroup Dolarda Yükseliş Bekliyor

Citigroup Dolarda Yükseliş Bekliyor

Dünyanın En Büyük Bankacılık Gruplarından Olan Citigroup, Dolarda Yükselişin Devam Edeceğini Öngördü.

15.04.2008 12:03

Dünyanın en büyük bankacılık gruplarından olan Citigroup, dolarda yükselişin devam edeceğini öngördü.

Benzer şekilde geçtiğimiz hafta da uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs geçen hafta dolar 1.40'a gideceğini öngörmüştü.

Citigroup, Türk hisse senetleri için yatırım tavsiyesini ’nötr’e düşürürken, Türk lirası için de değer kaybının süreceği tahmininde bulundu. Türk Lirası’nın diğer yüksek getirili para birimleri İzlanda Kronu ve Güney Afrika Rand’ı ile paralel hareket ettiğini savunan Citigroup analistleri, bu iki para biriminin performansına bakıldığında, Türk Lirası’nın daha da zayıflayabileceğinin görüldüğünü ifade etti.

YTL’nin en büyük destekçisinin Türk vatandaşlarının dolar satışı yapmaları olduğunu ifade eden analistler, ancak yerel oyuncuların politik belirsizlikler nedeniyle bu satışlarını azaltmaları halinde Türk Lirası’nda değer kaybının daha uzun süreli olabileceğini vurguluyor.

Piyasalar tedirgin

ABD'nin iki dev bankasından kötü haber

Piyasalarda son günlerde tedirgin bir seyir yaşanıyor. Özellikle ABD ekonomisine yönelik soru işaretleri ve dev finansal kurumlardan gelen zayıf bilançolar tedirginliği artırıyor. ABD'nin en büyük bankalarından olan Wachowia'nın dün hayal kırıklığı yaratan bilançosu ve gece de Bear stearns'in düşük kar rakamı piyasalardaki kırılganlığı artırıyor.

Uzmanlar, dün ABD'den gelen perakende verilerinin kısa vadede ateşi düşürse de hafta bıyunca ABD'den gelecek bilançolara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. ABD'de bugün Intel, Johnson&Johnson, Çarşamba günü JP Morgan, IBM ve Coca-Cola, Perşembe günü Merrill Lynch, Google, Nokia, Cuma günü ise Citibank, Caterpillar ve Xerox bu yılın ilk üç ayına ilişkin mali tablolarını açıklayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Citigroup Dolarda Yükseliş Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement