Duayen Tekstilciye, Genç İşadamlarından İlanlı Destek - Son Dakika
Ekonomi

Duayen Tekstilciye, Genç İşadamlarından İlanlı Destek

Duayen Tekstilciye, Genç İşadamlarından İlanlı Destek

Denizli'de, Yaşadığı Ekonomik Sorunları Aşamayarak Geçen Hafta Başında Üretimini Durduran Tekstil Sanayisinin Amiral Gemisi Denizli Basma ve Boya Sanayi'nin (Deba) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri'ye Genç İşadamları Gazete İlanıyla Destek Verdi.

05.10.2009 13:37

DENİZLİ'de, yaşadığı ekonomik sorunları aşamayarak geçen hafta başında üretimini durduran tekstil sanayisinin amiral gemisi Denizli Basma ve Boya Sanayi'nin (DEBA) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri'ye genç işadamları gazete ilanıyla destek verdi.

Esat Sivri, fabrikasını kapatmasının ardından 'Biz Anadolu Kaplanı değil Anadolu Eşeğiyiz' diyerek gündeme oturmuştu. 

İşte kapanan fabrika/ Foto/Galeri

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu imzasıyla, yerel gazetelere verilen ilanda, DEBA'nın üretimi durdurmasından duyulan üzüntü ve işadamlarının seslerinin duyulmamasına tepkileri dile getirildi.

“Çok üzüntülüyüz” başlığıyla yayınlanan ilanda, “Kendimiz için üzgünüz, Denizli için üzgünüz, ülkemiz için üzgünüz, Sayın Esat Sivri için üzgünüz, bizi yönetenler için daha da üzgünüz” ifadelerine yer verildi ve “Geçmiş olsun” denildi.

DEGİAD Başkanı İlker Başkaya, daha önce birçok firmanın kapandığını ama hiçbir kapanmanın Denizli tekstilini bu kadar derinden etkilemediğini vurgulayarak, verdikleri ilanla DEBA'nın kapanmasından duydukları üzüntüyü dile getirmek istediklerini belirtti. Başkaya, “DEBA, Denizli'nin en eski fabrikasıydı. Esat Sivri, tekstilin duayeniydi. Birçok firma kapandı ama genç sanayiciler olarak bu durum bizi daha da derinden üzdü. Bu nedenle bu açıklamayı yapmak istedik” dedi.

Tekstilde sıkıntılı dönemler yaşandığını belirten İlker Başkaya, bu sıkıntıların artarak devam edeceğini söyledi. Başkaya, “Tekstilde daralma yaşanıyor. Dünyanın içinde bulunduğu rekabet koşullarında tekstil sıkıntı yaşıyor. Biz de bu şartlarda rekabet edemiyoruz” diye konuştu.

İŞTE O İLAN

Siyah zemin üzerine beyaz harflerle hazırlanan ve yerel gazetelerde yayınlanan ilan şöyle:

“Çok üzüntülüyüz...

Genç işadamı olarak, kendimiz için üzgünüz!

Hepimizin, tekstilcilerin moral kaynağı DEBA devrildi, moralimiz bozuldu.

Denizli için üzgünüz!

DEBA Denizli’nin övünç kaynağı idi, Türkiye’nin ilk 500 firması arasında bizden biri olarak yer alışından gururlanırdık, düne kadar 1700 hemşehrimize iş ve aş veriyordu. Şehir ekonomisine katkısı büyüktü.

Ülkemiz için üzgünüz!

DEBA gibi dev bir işletmeyi kaybetti, istihdamı, vergisi, sosyal güvenlik primi, ihracat bağlantılarıyla ülke ekonomisindeki katma değeri yok oldu.

Sayın Esat Sivri için çok üzgünüz!

DEBA’yı kapattı, yavrusundan ayrıldı, işçileriyle beraber oluşturduğu DEBA ailesini kaybetti, hiç doğru olmadığı halde ‘başarısız oldum’ söylemlerinde bulundu, hiç istemediği ve istemediğimiz halde gözyaşlarıyla gazetelerde yer aldı.

Bizi yönetenler için daha da üzgünüz!

Halimizi göremediler, sesimizi duyamadılar, bizi anlayamadılar, önlem alamadılar.

Türkiye, sayelerinde bir adım daha geriledi.

Sayın Esat Sivri,

Bugüne dek sizden öğrendiklerimiz ile size çok şey borçluyuz. Bu duygularımızla, bundan sonra da manen arkanızdayız. Lütfen, biz genç işadamlarının ‘geçmiş olsun’ dileklerini kabul ediniz.

Artık size de, bize de, Denizli’ye de, bizi yönetenlere de geçmiş olsun!”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Duayen Tekstilciye, Genç İşadamlarından İlanlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement