Feribottaki Yangın ve Batan Türk Gemisi - Son Dakika
Ekonomi

Feribottaki Yangın ve Batan Türk Gemisi

Feribottaki Yangın ve Batan Türk Gemisi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "(Norman Atlantic adlı feribottaki yangın) Roma Görev Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, Türk vatandaşlarının da aralarında bulunduğu 324 kişi helikopterlerle tahliye edilmiştir.

29.12.2014 13:01

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya giderken yangın çıkan Norman Atlantic adlı feribottan, saat 10.20 itibarıyla Türk vatandaşlarının da aralarında bulunduğu 324 kişinin helikopterlerle tahliye edildiğini bildirdi.

Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, garajında çıkan yangın sebebiyle yolcu listesine göre içinde 54 Türk vatandaşı dahil 478 kişinin bulunduğu Norman Atlantic adlı gemi ile Ravenna açıklarında batan Gökbel isimli Türk gemisiyle ilgili bilgi verdi.

Norman Atlantic'ten tahliye işlemlerinin İtalyan arama kurtarma birimlerinin koordinasyonunda Yunanistan'ın da katıldığı birleşik operasyonla devam ettiğini belirten Elvan, saat 10.20 itibarıyla Roma Görev Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgiye göre, içinde Türk vatandaşlarının da bulunduğu 324 kişinin helikopterlerle tahliye edildiğini bildirdi. Tahliye operasyonunun devam ettiğini ifade eden Elvan, kurtarma faaliyetlerinin gereği olarak bu aşamada tahliye edilenlerin milliyeti konusunda bilgi verilmediğini kaydetti.

Bugün 00.00-05.00 saatleri arasında geminin bulunduğu mevkiye en yakın Arnavutluk'un Durres veya Vlore limanlarına çekilmesi için açık deniz römorkörü görevlendirildiğini ancak saatte 30 knot esen kuvvetli lodos ve kaba denizler sebebiyle geminin yedeklenmesi operasyonunun halat kopması sebebiyle gerçekleştirilemediğini belirten Elvan, bu sebeple havadan tahliye operasyonunun geminin bulunduğu yerde hızla devam ettiğini ifade etti.

Elvan, bakanlığının, operasyonu anlık olarak Roma Görev Koordinasyon Merkezi (Rome-MRCC) üzerinden takip ettiğini bildirdi.

Batan Türk gemisiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Ravenna açıklarında batan Türk bayraklı Gökbel isimli gemiye yönelik arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiğini belirten Elvan, şunları kaydetti:

"Ravenna Arama Kurtarma Merkezi ile yapılan görüşmede 11 Türk personelden kayıp olan 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının 2 helikopter ve 1 römorkör ile sürdürüldüğü bildirilmiştir. Kazada kurtarılan 5 Türk personelinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilmiştir. 2 personel ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Her iki kazaya ilişkin olarak İtalya Ulaştırma Bakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek bilgi aldım. İtalyan Bakan, Türk gemisinin batmasına sebep olan kaza ile ilgili olarak başsavcılığın soruşturma başlattığı bilgisini verdi." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Feribottaki Yangın ve Batan Türk Gemisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement