"Girişimci Kadın Güçlü Ekonomi" Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

"Girişimci Kadın Güçlü Ekonomi" Konferansı

"Girişimci Kadın Güçlü Ekonomi" Konferansı

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: "Kadınların yüzde 20'sinin çalıştığını düşünürsek, halen çalışması gereken yüzde 30 kadın oranı var demek. Bunların iş hayatına girmesi is...

21.11.2013 17:29

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kadın girişimcilerin iş hayatına katılmasıyla Türkiye'nin daha fazla büyüyeceğini söyledi.

Bartık, düzenledikleri "Girişimci Kadın Güçlü Ekonomi" konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, kadın girişimci sayısının artırılmasının önemine dikkati çekti. Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini vurgulayan Bartık, bu hedefin de daha çok kadının iş hayatına katılmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

Yapılan düz hesaba göre ülke nüfusunun yüzde 50'sinin kadın, yüzde 50'sinin erkek olduğunu dile getiren Bartık, şunları söyledi:

"Kadınların yüzde 20'sinin çalıştığını düşünürsek, halen çalışması gereken yüzde 30 kadın oranı var demek. Bunların iş hayatına girmesi ise Türkiye'yi mevcut bakımdan en az yüzde 15 daha fazla büyütecek demektir. Onun için de kadınlara mutlaka destek olmalıyız. Kadınlarla el ele vermeliyiz."

Alarko Holding ve Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton da çoğu insanın tesadüfen girişimci olduğunu belirtti. Türkiye'de kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini kaydeden Alaton, "Çok atıl bir kadın nüfusumuz var. Kadınlar, kadınların yanında yer almıyor. Erkeklerle rolleri paylaşmak, hayatı zenginleştirmek lazım. Her alanda kazan-kazan anlayışını benimsemek gerek" diye konuştu.

Genç girişimcilere dünyayı yakından takip etmelerini ve mutlaka yabancı dil öğrenmelerini tavsiye eden Alaton, "Ya hesap soran ya da işi yapan olacaksın. Büyüyen işlerin devamı için profesyonelleşmek gerek. Şirketler ailenin keyfine bırakılmamalı. Sadece kardeşlerin eşlerinden dolayı Türkiye'de çoğu şirket batıyor. Ailenin işe karıştırılması sonun başlangıcı oluyor" uyarısında bulundu.

Konferans sonunda Bartık, Alaton'a yöresel el işi hediye etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Girişimci Kadın Güçlü Ekonomi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement