Hafif Ticari Araçlara Yeni Teşvik Müjdesi - Son Dakika
Ekonomi

Hafif Ticari Araçlara Yeni Teşvik Müjdesi

Hafif Ticari Araçlara Yeni Teşvik Müjdesi

Hafif ticari araç pazarındaki düşüşü göz önüne alan Bakanlık, teşvik için çalışma yapıyor.

22.03.2014 13:49

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hafif ticari araç pazarındaki düşüşü göz önüne aldıklarını açıkladı. 

Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) 40’ıncı Olağan Genel Kurul Toplantısı’ dün yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Işık, geçen yıl satılan 660 bin otomobilin yüzde 79’unun ithal olduğunu, yerli üretim ağırlıklı hafif ticari araç pazarının ise küçüldüğünü hatırlattı. Cari açığa odaklandıklarını söyleyen Işık, “Hafif ticari araç segmenti için çalışmalarımız var. Üretimi artıracak, otomotivcileri sevindirecek bu çalışmamızı yakında açıklayacağız” dedi.

DESTEKLER SÜRMELİ

Bursa’da kuracakları otomotiv test pistinin 3 milyon metrekarelik bir alanda yer alacağını hatırlatan Işık, bunun 1 milyon metrekarelik bölümünün özel mülkiyet olduğunu, burası için yakın zamanda acele kamulaştırma kararının çıkacağını kaydetti. Işık, Bursa’daki üreticilerin Gemlik Limanı’na daha rahat ulaşabilmesi için demiryolu yapımına bu yıl başlayacaklarını da sözlerine ekledi. OSD Başkanı Kudret Önen ise bu yıl iç pazardaki açığı ihracatla kapatacaklarını söyledi. Bu yıl 1,1-1,2 milyon adetlik üretime ulaşılacağını ifade eden Önen, yeni projelerin büyük kısmının Ar-Ge destekleri sayesinde geldiğini, bu desteklere devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

İYRACAT 23 MİLYAR DOLARI BULABİLİR

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, geçen yılı 21,3 milyar dolarlık ihracatla kapattıklarını, 8 yıldır Türkiye ihracatında ilk sırada yer aldıklarını söyledi. Bunun devam edeceğini vurgulayan Sabuncu, “İlk iki ayda 3.4 milyar dolarlık ihracata ulaştık. Martın 20 günlük bölümünde de artış görülüyor. Bu yıl 21,5 milyar dolar hedefimiz var ama bu hızla gidersek yılı 22 23 milyar dolarla kapatabiliriz” dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Hafif Ticari Araçlara Yeni Teşvik Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sebahattin killi: Teşvik bahane hizmet şahane bende köyüme dönem şehir sizin olsun dedim ama para yok hayvancılıktır çift çubuk eker biçer geçiniriz dedik teşviğe yazıldık yazılmaz olaydık öyle teşviğin canını yiyem 4 senedir adımın baş harfini bile göremiyorum. 1 0 Yanıtla

Advertisement