Bakan Şimşek: Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Şimşek: Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.

18.04.2024 13:55

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB); kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyen yüz binlerce mükellef tespit ederken bunların cezai işlem uygulanmadan pişmanlık hükmünden yararlanıp vergi borçlarını ödeme imkanı bulunurken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yeni bir çağrıda bulundu.

ŞİMŞEK: 2,6 MİLYON MÜKELLEFİMİZ GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ VERDİ

Bakan Şimşek, "2023'te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdi. Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz.

"ADİL REKABET VE MALİ DİSİPLİN İÇİN KAYIT DIŞIKLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ"

Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız."

Bakan Şimşek: Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik

PİŞMANLIK İMKANI NEDİR?

2023'te kira geliri, ücret ya da değer artış kazancı elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin, vergi daireleri tarafından gerekli işlemlere başlanmadan önce pişmanlıkla bildirim yapma imkanı bulunuyor. Pişmanlıkla beyanname verildiğinde, vergi cezası kesilmeden vergiler ödenebiliyor.

Beyannameler Hazır Beyan Sistemi üzerinden verilebiliyor ve vergi de yine bu sistem üzerinden banka kartı ya da kredi kartı ile çevrim içi ödenebiliyor. Vergi dairesinin yazısı üzerine beyanname verilmesi durumunda ise vergiler cezalı kesiliyor.

Bakan Şimşek: Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Şimşek: Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Oğuz Şeker: sen önce bankaların holdinglerin futbol takımlarının 5 lı çetenin borçlarını ödet sonra milletten para iste 509 20 Yanıtla
  • Whatisup Up: Allah bilir bu mükellefler sadece batı tarafındadır. Doğuya su elektrik doğalgaz bedava. Onlara güçleri yetmeyenler bize gelince devlet namına diyebiliyor. 214 65 Yanıtla
    sehmus fatih: Gel doğuda yaşa görelim ne bedava. Cumh kuruluşundan beri Devletin batıya yaptığı yatırımın 100 de 10 nu doğuda yapsa sen gibiler konuşmazdı. 112 122 sehmus fatih: Enerji doğuda üretilir batıda sarf edilir. Buna rağmen doğuda yatırımlar yetersiz. Aslında hukuktan anlayan bir olsaydım devleti mahkeme edecektim doğu batı da yatırımlar eşitsiz diye. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Napalım bizde naçizane. Gtuumuzun yediği kadar konuşabiliriz:) 53 48 Ömer Yüksek: Seyhmuz fatih, Güneydoğu'nun ülke ekonomisine katkısı yüzde 7. Ama aldığı pay yüzde 33. Doğu'da çalınan elektrik yüzünden batıdakiler elektrik faturalarını yüzde 25 daha pahalı ödüyor. Sana 30 madde daha sayarım. Şimdi söyle bakim nasıl olacak bu işler....sonrada hakkımız verilmiyor der, dağlara çıkarsınız.... 43 25 Ömer Yüksek: Şehmus fatih, Kanadaya bak, koskoca ülke ama nüfus ve yatırımlar ülkenin ABD sınırına yakın küçücük bir yerinde toplanmış. Çünkü kış ayları çok sert geçtiği için sanayi kurulamıyor. Rusya'ya bak, ekonomisi nerede ? Moskova ve batıya doğru mu ? Yoksa sibiryada mi ? Bu ülkenin bütün yatırımları doğuya yapılsa, üretim maliyetleri, depolama, ulaşım ve lojistik yüzünden kimse malını satamaz. Sırf sen istedin diyede kimse fabrika batiramaz... 22 8 Hakan Kan: Dövlet bize bahmiyir 0 0
  • metehan Aşçı: Turgut Altınoktan başlayın önce Ankaradaki evlerin yarısı onunmuş 246 7 Yanıtla
  • yaşar koldemir: Turgut altinokuda tespit ettiniz mi? 175 5 Yanıtla
  • Ümit Atılgan: bu ekonomi fikri uçurur ülkeyi 166 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement