Hepsi Bir Yana, Goldman Sachs Diğer Yana - Son Dakika
Ekonomi

Hepsi Bir Yana, Goldman Sachs Diğer Yana

Hepsi Bir Yana, Goldman Sachs Diğer Yana

Dünyanın Dev Finans Kurumları Sorunlu Mortgage Kredilerinin Halen Kanayan Yaraları ile Uğraşadursun, Goldman Sachs'ın Bilançosu İse Pırıl Pırıl Parlıyor.

18.12.2007 18:48

Dünyanın dev finans kurumları sorunlu mortgage kredilerinin halen kanayan yaraları ile uğraşadursun, Goldman Sachs'ın bilançosu ise pırıl pırıl parlıyor.

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük finans kurumu olan Goldman Sachs, merakla beklenen dördüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Yaz aylarında yaşanan çalkantıdan etkilenmeyen ve doğru tarafta yer alan Goldman Sachs, bunu ödülünü gelirini artırarak aldı.

Şirketin net karı yüzde 2.2 artışla 3.2 milyar dolara çıkarken, gelirleri de yüzde 14 artışla 10.7 milyar dolara yükseldi. Analistler ikinci rakamın 10.1 milyar dolar olmasını bekliyordu.

Öte yandan ABD'de sorunlu mortgage kredilerinin finansal kurumlar üzerinde yarattığı giderek büyüyor. Dünya devi finans şirketlerinin açıkladıkları zarar 40 milyar dolara yaklaştı.

Merrill Lynch üçüncü çeyrekte 8.4 milyar dolar zarar açıklarken, Citigroup'un dördüncü çeyrekle birlikte zarar beklentisi 11.2 milyar dolar. Morgan Stanley ve Bank of America iki çeyrek toplamı için sırasıyla 4.6 milyar dolar ve 3.8 milyar dolar zarar beklerken, Bank Wachovia'nın zarar beklentisi de 2.4 milyar dolara ulaştı. Bear Stearns'in 1.9 milyar dolarlık zarar tahminine karşın JP Morgan üçüncü çeyrekte 1.6 milyar dolar zarar yazdı.

KRİTİK TARİHLER

Yatırımcılar, şimdi bu finans devlerinden dördüncü çeyreğe ilişkin gelecek bilançoları bekliyor. Bir kısmı şimdiye kadar tahminlerini açıklarken, bazıları tahminlerini de bilançolarını da henüz açıklamadı. 

Morgan Stanley ve Bear Stearns, milyar dolar zararla sonuçlanacak olan bilançolarını bu hafta içerrisinde açıklayacak. Morgan Stanley'in açıklamayı çarşamba, Bear Stearns'in de perşembe günü yapması bekleniyor.

Merrill Lynch ise bilançosunu ocak ayına kadar açıklamayacağını duyurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Hepsi Bir Yana, Goldman Sachs Diğer Yana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement