Hollywood'da Yazarlar Ekran Karartacak - Son Dakika
Ekonomi

Hollywood'da Yazarlar Ekran Karartacak

Hollywood\'da Yazarlar Ekran Karartacak

Hollywood'da Film ve Tv Stüdyolarına Karşı Grevleri Devam Eden Senaryo Yazarları, 20th Century Fox Stüdyoları Dışında Bir Yürüyüş Düzenledi. Grevin 5'inci Günündeki Yürüyüşe Binlerce Kişi Katıldı.

11.11.2007 02:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollywood’da Film ve TV stüdyolarına karşı grevleri devam eden senaryo yazarları, 20th Century Fox stüdyoları dışında bir yürüyüş düzenledi. Grevin 5’inci günündeki yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Öte yandan, Broadway’de de sahne görevlilerinin grev kararı alması nedeniyle dün akşam bir çok tiyatroda da sahneler karardı. Perşembe ve cuma günü yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine bu karar alındı. Yaklaşan Şükran Günü ve Noel dolayısıyla yılın en yoğun dönemine giren Broadway’de karardan ötürü bu akşamda itibaren bir çok oyun ve müzikal sahnelenemeyecek.

ÜNLÜLER DE YÜRÜDÜ: Yürüyüşe "Desperate Housewives"’ın Starı Eva Longoria Seinfield dizisi oyuncusu Julia Louis-Dreyfus’un yanısıra Cheers’dan Kelsey Grammer’in de katıldığına dikkat çekiliyor. Sayıları 3 bini aşan film ve televizyon yazarı grevin beşinci gününde de eğlence sektörünü çözümsüz bıraktı. Yazarlar ile yapımcılar arasındaki anlaşmazlığın en temel konusunu da dijital medyada yayınlanan programlardan alınacak ücretler konusu oluşturdu.

LA EKONOMİSİ ETKİLENİR: Yazarların artık sınırlarını çizdiğini ve bu sınır çizgisini kalınlaştırmaları konusunda destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Kelsey Grammer, "Umarım taraflar bir araya gelip yeniden görüşmeleri başlatırlar. Çünkü grev Los Angeles ekonomisine büyük zarar verebilir" dedi. Grev nedeniyle ekranların da yavaş yavaş renksizleştiği Amerika’da Jay Leno ve David Letterman’ın showları grev nedeniyle kısa süreliğine durduruldu. Kanallar şimdilik bu iki ünlü şovmenin eski programlarını döndürmekle yetinmek zorunda kalıyor.

ANLAŞMA YOLU ARANIYOR: Los Angeles’ın en büyük film stüdyoları şimdilik grev kararından korunabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Stüdyolar senaryoların kesilmesini engelleyebilmek için Yazarlar Birliği ile anlaşma yapmaya çalışıyor. Eğlence dünyasının en fazla iş yapan 5 ajansı, yazarları ikna etmeye çalışan diğer bir grubu oluşturuyor.

Terminatör araya girdi

YAZARLARIN 5 gündür süren bu grevi yönetimde de panik yarattı. Ekonominin etkilenmesinden çekinen Vali Arnold Schwarzenegger ve Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa sorunun çözümü için araya girdi. Sahne önünde ve arkasında çalışan binlerce kişinin işsiz kalmaması için senaryo yazarlarının biran önce görev başına dönmesi gerektiğine dikkat çeken Schwarzenegger, "Bence bu üzücü bir hikaye. Çünkü burada acı çeken stüdyo yöneticileri olmayacak. Birlik başkanları da zor durumda kalmayacak. Greve giden yazarlar olduğuna göre, onlara da zarar gelmeyecek. Olan sahne arkasındaki diğer çalışanlara olacak" dedi. Schwarzenegger, "Şu an iki tarafla da ayrı ayrı görüşmelerimi sürdürüyorum. Bununla kalmayıp arabuluculuk yapmamı isterlerse, üçlü görüşmeler de yapabiliriz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Hollywood'da Yazarlar Ekran Karartacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement