Hollywood Yıldızları Bu Kez Grev Haberleri ile Rekora İmza Attı - Son Dakika
Ekonomi

Hollywood Yıldızları Bu Kez Grev Haberleri ile Rekora İmza Attı

Hollywood Yıldızları Bu Kez Grev Haberleri ile Rekora İmza Attı

Hollywood Yıldızları Eylemci Olunca Grev Haberleri Rekor Kırdı. Hollywood Yıldızlarının Grevi Sadece İngilizce Olarak Tüm Dünyada 16 Milyona Yakın Sayıda Haber Yapıldı.

21.11.2007 02:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollywood yıldızları eylemci olunca grev haberleri rekor kırdı. Hollywood yıldızlarının grevi sadece İngilizce olarak tüm dünyada 16 milyona yakın sayıda haber yapıldı.

Broadway grevi ise 2.3 milyon kez oldu. Türkiye’de de Hollywood grevine ilişkin haber sayısı 127 bini, Broadway grevi haberleri ise 43 bini aştı.

HOLLYWOOD ve Broadway yıldızlarının eylem yapmak için sokağa dökülmesi ve hatta dünya finans merkezi Wall Street’te bile ellerinde pankartlarla yürümeleri bugüne kadar yapılmış en renkli grev olmaya aday. Yıldızlar ’eylemci’ olunca Hollywood grevi tüm dünyada milyonlarca kez haber oldu. Sadece İngilizce yapılan Hollywood grev haberlerinin sayısı 16 milyona ulaştı. Broadway grevi, Hollywood’unki kadar ilgi görmese de 2.3 milyon kez İngilizce haber oldu. Dünyadaki diğer diller eklendiğinde haber olma sayısının Hollywood grevinde 20 milyonu, Broadway de ise 3 milyonu aşacağı belirtiliyor. Her fırsatta grev yapan Fransızlar ise, bugüne kadar yaptıkları tüm grevlerle Google arama sonuçlarına göre 19.5 milyon kez haber olabildi.

YILDIZ EYLEMCİLER: Sinema ve televizyon filmi ile dizilerin senaristleri, oyuncular ülkenin medya devlerinin kazanımlarını paylaşmak konusunda gerekli çabayı göstermediğini ileri sürerek grev kararı almıştı. 5 Kasım’dan bu yana devam eden grevlerde ekranlardan tanınan yıldızlar da eylemci olunca greve tüm dünyanın gösterdiği ilgi arttı. Yıldız eylemciler arasında Desperate Housewives (Umutsuz Evkadınları) dizisinde rol alan Eva Longoria, Seinfield dizisinden Julia Louis-Dreyfus ve Cheers’dan Kelsey Grammer de bulundu. Filmleri Türkiye’de de çok sevilen aktör Ben Stiller, Çirkin Betty’nin güzel yıldızı Rebecca Romijn, Scrubs’ın içe dönük karakterini canlandıran Zack Braff, Everybody Loves Raymond (Herkes Raymond’ı seviyor) dizisinden Ray Romano, Office dizisinden Rainn Wilson ve ekranlardan tanınan Amanda Peet, Jim Belushi de dikkat çeken eylemciler arasındaydı.

TÜRKİYE’DE DE HABER: Hollywood’da dizi filmlerin çekimini tehlikeye sokan, Broadway’de 27 tiyatroda perde kapattıran grevlere Türkiye’de de ilgi oldukça fazlaydı. Hollywood grevi Türkçe olarak 127 bin’den fazla, Broadway grevi ise 43 bin civarında haber oldu. Son günlerde Türkiye’de çok konuşulan Türk Telekom grevi ise Türkçe sayfalarda 882 bin kez haber olarak değerlendirildi.

30 MİLYAR DOLARLIK EKONOMİ: Film ve televizyon sektörünün sadece Hollywood’da yarattığı ekonominin yıllık büyüklüğü 30 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Yönetmen, oyuncu, senarist, şoförler ve kuaförler ile birlikte ABD film ve televizyon sektöründe çalışanların sayısı 200 bini aşıyor. PwC’ye göre, internetteki film ve dizi piyasası 2007 sonunda 315 milyon dolar büyüklüğe, 2011’de ise 1.2 milyar dolara ulaşacak. Sektörün geçen yılki toplam DVD satış ve kiralama cirosu 24.4 milyar dolardı. Hollywood’daki grevin temelinde gelirlerin paylaşımında stüdyo sahiplerinin ve yapımcıların adil davranmaması, yeni bir gelir kapısı olan DVD ve internet ortamındaki gelirlerin paylaşılmaması yatıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Hollywood Yıldızları Bu Kez Grev Haberleri ile Rekora İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement