Honda, 605 Milyon Dolar Ödeyecek! - Son Dakika
Ekonomi

Honda, 605 Milyon Dolar Ödeyecek!

Honda, 605 Milyon Dolar Ödeyecek!

Takata tarafından üretilen ve kaza anında sürücüyü ya da yolcuları korumak yerine aracın daha da tehlikeli bir hale gelmesine yol açtığı iddialarıyla dava edilen hava yastıkları, Honda'nın 605 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmesini sağladı.

04.09.2017 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Takata tarafından üretilen ve kaza anında sürücüyü ya da yolcuları korumak yerine aracın daha da tehlikeli bir hale gelmesine yol açtığı iddialarıyla dava edilen hava yastıkları, Honda"nın 605 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmesini sağladı.

Hava yastıklarının sorunu ne?

Hatırlarsanız 2017 yılının ilk aylarında Nissan şirketi kendi başına 100 milyon dolar ödemeye razı olmuştu. Aynı davada Toyota, Subaru ve Mazda ise toplamda 553 milyon dolar ödeme konusunda anlaşma sağlamıştı.

Honda, 605 Milyon Dolar Ödeyecek!

Takata"nın ürettiği hava yastıkları da uzun süredir tartışmalara yol açar vaziyetteydi. Özellikle kaza anında şişen ve şiştiği gibi patlayarak aracın içerisine sıcak metal parçaları fırlatan bu hava yastıkları nedeniyle kullanıcılardan büyük şikayetler gelmişti.

ABD"de ise işler hükümetin Takata firmasını 2016 yılında sahte kaza raporları açıklaması sebebiyle soruşturmaya almasıyla daha da büyümüştü. Hatta bu dönemde de Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en büyük araç geri çağırma operasyonu başlatılmıştı.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Honda, 605 Milyon Dolar Ödeyecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement