İBB UKOME Toplantısı Toplu Ulaşıma Zam Gündemiyle Toplanacak - Son Dakika
Ekonomi

İBB UKOME Toplantısı Toplu Ulaşıma Zam Gündemiyle Toplanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, 27 Temmuz Perşembe günü toplu ulaşıma zam gündemiyle toplanacak. Toplantıda, kentte toplu ulaşımda kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisine zam yapılması teklifi görüşülecek. Ayrıca minibüslerin İstanbulKart entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi de gündeme alınacak.

25.07.2023 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB'nin perşembe günü yapılacak UKOME toplantısında toplu ulaşıma yüzde 57 zam yapılmasının yanı sıra minibüslerde İstanbulKart kullanımı teklifi de görüşülecek.

UKOME ZAM GÜNDEMİYLE TOPLANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, 27 Temmuz Perşembe günü toplu ulaşıma zam gündemiyle toplanacak. Toplantı, İBB'nin çağrısıyla 27 Temmuz Perşembe günü saat 13.00'da Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

YÜZDE 57 ZAM TEKLİFİ

Toplantıda, kentte toplu ulaşımda kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisine zam yapılması teklifi görüşülecek. İBB'nin, UKOME alt komisyonunda, toplu ulaşıma yüzde 57 zam yapılması teklifinde bulunduğu öğrenildi. UKOME'de ayrıca yayalaştırma ve parkomat maddeleri de görüşülecek.

MİNİBÜSLERDE İSTANBULKART TEKLİFİ

Öte yandan HalkTV'nin haberine göre; Toplu Ulaşım Müdürlüğü'nün teklifi olan ve 26. madde de yer alan "minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi" teklifi de İBB tarafından gündeme alındı. Eğer teklif kabul edilirse, minibüslerde artık İstanbulKart geçecek. Ancak edinilen bilgiye göre henüz fiyatlandırma konusunda henüz net bir durum söz konusu değil.

İBB UKOME Toplantısı Toplu Ulaşıma Zam Gündemiyle Toplanacak

Son Dakika Ekonomi İBB UKOME Toplantısı Toplu Ulaşıma Zam Gündemiyle Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • commenter: Akaryakıta gelen zammın büyük çoğunluğu vergi bu yüzden akaryakıt fiyatlarını bahane edipte artış yapmaları doğru olmaz 3 7 Yanıtla
  • Mehmet Uvez: taksilerin yüzde 90 ı lpg li km de 1.30 tl yakıyor 10 km de 13 bilemedin 15 tl yakar 10 km yola 200-250 paramı olur be 0 1 Yanıtla
  • Aslan Hancar: Sen nerde yasiyosun kardes taksilerin %90i egea sen kac tane gordun egea da tup mazota bugun yine 1,40civari zam geliyor bugun zam gelmezse bile 2tl yi buluyor 0 0 Yanıtla

Advertisement