İETT, Sefer Sayılarını Artırarak Yolcu Taşıma Kapasitesini Yükseltti - Son Dakika
Ekonomi

İETT, Sefer Sayılarını Artırarak Yolcu Taşıma Kapasitesini Yükseltti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT, son 4 yılda yaptığı yatırımlarla sefer sayılarını artırarak kesintisiz hizmet sunma oranını yüzde 98'in üzerine çıkardı. İETT'nin filosunda yer alan otobüs, metrobüs, adabüs, adamini ve nostaljik tramvaylar ile birlikte günde 1 milyon 255 bin km yol kat ediliyor. Ayrıca, İETT'nin kendi garajlarında kurduğu TÜVTÜRK standartlarındaki muayene istasyonlarında araçlar detaylı kontrolden geçiriliyor ve arızaların önüne geçiliyor.

10.09.2023 19:28

Günde yaklaşık 4 milyon yolcu taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), sefer sayılarını artırdı. Son 4 yılda yaptığı yatırımlarla TÜVTÜRK standartlarında muayene istasyonları kuran İETT, kesintisiz seferlerini yüzde 98'in üzerine çıkardı.

Yaklaşık 10 bin personeli ile İstanbul'un her noktasında toplu ulaşım faaliyeti gerçekleştiren İETT, bir günde 55 bin farklı sefer gerçekleştiriyor. Filosunda yer alan otobüs, metrobüs, adabüs, adamini ve nostaljik tramvaylar ile günde 655 bin km yol kat ederken Özel Halk Otobüsleri ile beraber bu sayı 1 milyon 255 bin km'ye kadar ulaşıyor. İETT, planladığı bu 55 bin seferin kusursuzca tamamlanması için de yeni çalışmalarını devreye aldı.

4 YILDA 10 FARKLI MUAYENE İSTASYONU KURULDU

Önceki dönemde İETT araçları sadece TÜVTÜRK istasyonlarında muayene ediliyordu. Şimdi ise gerek İETT filosu gerekse Özel Halk Otobüsü filosunda yer alan tüm araçların periyodik muayene ve bakımlarına ek olarak İETT'nin kendi garajlarında kurduğu TÜVTÜRK standartlarındaki muayene istasyonlarında araçlar detaylı kontrolden geçiriliyor. Son 4 yılda 10 farklı lokasyonda kurulan bu muayene istasyonlarında sadece 2022 yılında 11 binin üzerinde detaylı muayene işlemi gerçekleştirildi.

ARIZALARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Araç içi yolcu bilgilendirme ekranlarından fren sistemlerine kadar birçok farklı parametrede gerçekleştirilen denetimler sayesinde araçların sefer sırasında oluşabilecek arızalarının da önüne geçilebiliyor. İETT'nin bu çalışmaları sayesinde 2018 yılında yüzde 96 seviyesinde olan sefer gerçekleşme oranı yüzde 98,1'in üzerine çıktı.

İETT, Sefer Sayılarını Artırarak Yolcu Taşıma Kapasitesini Yükseltti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İETT, Sefer Sayılarını Artırarak Yolcu Taşıma Kapasitesini Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement