İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor - Son Dakika
Ekonomi

İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor

Unilever, İngiltere ve İrlanda'da plastik ve metal içerebileceği riskiyle Magnum'un bademli dondurmalarından 5 seriyi toplatma kararı aldı.

18.04.2024 12:48  Güncelleme: 12:52

İngiltere merkezli hızlı tüketim şirketi Unilever, İngiltere ve İrlanda'da Magnum'un 100 gramlık ve 3'lü paket şeklinde satılan bademli dondurmalarını, "olası plastik ve metal varlığı şüphesi" nedeniyle acil olarak geri çağırdı. Açıklamada, "Ürünü satın aldıysanız yemeyin" uyarısı yer aldı.

"YEMEK İÇİN GÜVENSİZ"

Gıda Standartları Ajansı'nın (FSA) internet sitesinden yapılan uyarıda söz konusu ürünler "yemek için güvensiz" olarak etiketlendi. Ajanstan yapılan açıklamada, "Bu ürün, yemeyi güvensiz hale getiren plastik ve metal parçaları içerebilir" uyarısı dikkat çekti.

ÜRÜNÜ SATAN TÜM MAĞAZALAR AÇIKLANACAK

Açıklamanın devamında ise, "Unilever yukarıdaki ürünü geri çağırıyor. Bu ürünü satan tüm perakende mağazalarda satış noktası bildirimleri sergilenecektir. Bu bildirimler müşterilere ürünün neden geri çağrıldığını açıklar ve ürünü satın almaları durumunda ne yapmaları gerektiğini anlatır. Lütfen ekteki duyuruya bakın." ifadeleri yer aldı.

İngiltere ve İrlanda'da L3338, L3339, L3340, L3341, L3342 parti kodlarıyla ve Son Kullanma Tarihi 12/2025 olan dondurma kutularının bu durumdan etkilendiği bildirildi.

İki ülkede Magnum'a ait ürünler toplatılıyor

TÜRKİYE İÇİN RESMİ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Dünya çapında 149 bin çalışanı, 190'dan fazla ülkede 400'ün üzerinde markası olan uluslararası ve Hollanda-İngiliz menşeli şirket olan Unilever'in Türkiye ofisinin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İki ülkede Magnum'a ait ürünler toplatılıyor
İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor

Son Dakika Ekonomi İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Murat E: Biz ne yiyoruz Allah biliyor 207 1 Yanıtla
    Selim Kayisi: Arkadaşlar son kullanma tarihi 12/25 olanları yemeyin olsun bitsin. 8 3
  • Gökhan ATLI: ingiltereye bunu yapan bize takla atlattırır :)) 197 1 Yanıtla
    Nusret: taklada attirir amudada kaldırır uzayada giderir 40 1
  • Emi Emii: Bize söylemezler. 128 1 Yanıtla
  • OMAR DAYI: Yahudi malı yememek için bir sebep daha. 99 7 Yanıtla
  • İmat Mustafa ELBABA: Zaten israil destekçisi olan ürünü yemeyin. 95 7 Yanıtla
  • Kemal Demir: Bizim ülkemiz de denetim doğru dürüst yok zaten. Denetimi geçtim insanımız dürüst değil. Allah haksız kazanç yapan milleti aldatan kul hakkı yiyen her kim varsa bildiği yapsın. Kabir azapları şiddetli olacak 63 1 Yanıtla
  • Ankara null: beypazari sodada tehlikeli icmeyin analiz ediyor adamlar 22 24 Yanıtla
    Oğuz Özen: Beypazarı soda da sorun yok çok şükür bor maddesi var ama sınırlar dahilinde yani eğer günde on şişe tüketirsen sadece fazla bor maddesi almış oluyorsun. Bir de içinde en faydalı olan madde silikat var ve bu hiçbir maden suyunda yok. 21 5
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement