ING Bank Kobilere "ING Paydos Yok Hesap" Açtı - Son Dakika
Ekonomi

ING Bank Kobilere "ING Paydos Yok Hesap" Açtı

ING Bank Kobilere "ING Paydos Yok Hesap" Açtı

ING Bank, nakit akışlarının verimli yönetilmesini sağlayan TL likidite yönetim hesabı "ING Paydos Yok Hesap" hizmetini kullanımına sundu.

02.11.2012 16:33  Güncelleme: 16:36

ING Bank, vadeli ve vadesiz mevduatı tek hesapta birleştiren ve nakit akışlarının verimli yönetilmesini sağlayan TL likidite yönetim hesabı "ING Paydos Yok Hesap" hizmetini KOBİ'lerin kullanımına sundu ING Bank, vadeli ve vadesiz mevduatı tek hesapta birleştiren ve nakit akışlarının verimli yönetilmesini sağlayan TL likidite yönetim hesabı "ING Paydos Yok Hesap" hizmetini KOBİ'lerin kullanımına sundu. Bu hesap sayesinde KOBİ'ler, istediği zaman para yatırıp çekme özgürlüğüne kavuşurken, hesabın gecelik faiz ve masrafsızlık özellikleri ile de tasarruflarını artırmış olacak. ING'nin bu hesabı için üç haftada 8 bin KOBİ'nin hesap açtırdığı bildirildi.

ING Bank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, bankanın KOBİ'lere yönelik yeni hesabının tanıtıldığı basın toplantısında konuşan ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, bu hesap ile firmaların, günlük nakit akışlarını yönettikleri hesapları üzerinden tasarruf etmelerini sağladıklarını söyledi. ING Bank olarak temel stratejilerinin, Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel bankacılık yapmak olduğunu dile getiren Abay, "Bu hedef içerisinde, Türkiye'de istihdamın yüzde 80'ine, toplam katma değerin ise yüzde 57'sine sahip olan KOBİ'ler kritik bir noktada. Onların sürdürülebilir gelişimlerine destek sunabilirsek, ancak o zaman uzun soluklu iş ortakları olarak gerçek katma değeri yaratabiliriz. Tüm gayretimiz bu yönde" dedi.

-"ÜRÜNÜ GELİŞTİRMEDEN ÖNCE KAPSAMLI ARAŞTIRMA YAPTIK"-

ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır ise ürünü geliştirmeden önce kapsamlı bir araştırma yaptıklarının ve temel ihtiyaçları analiz ettiklerinin söyledi. Çakır, şunları söyledi:

"Araştırmada, KOBİ'ler, vadesiz mevduat hesaplarını yoğun olarak kullanırken, nakit akışlarındaki vade uyumsuzlukları sebebiyle atıl/serbest bakiyeleri istedikleri gibi değerlendiremediklerini, vadeli mevduat hesabı açtıklarında acil bir ödeme karşında hesap vadesini bozup, faiz kaybına uğradıklarını, yatırım işlemleri için bankaya gitmek veya talimat vermek gibi işlere zaman ayıramadıklarını ve sektörde gecelik mevduat hesaplarına uygulanan alt limitlerin ise herkese hitap etmediğini belirttiler."

-"ÜRÜN BEĞENİLDİ"-

Çakır, yapılan araştırmada "gecelik rekabetçi faiz sunulması, çeşitli kalemlerde masraf muafiyeti sağlanması ve hesabın talimata gerek kalmadan otomatik çalışması" gibi öne çıkan özellikleri ile ürünün çok beğenildiğinin altını çizdi.

Vadeli ve vadesiz hesabı tek bir hesapta birleştiren ve talimatsız olarak her gece otomatik çalışan ING Paydos Yok Hesap ile tüm bankacılık işlemlerinin yapılabildiğini vurgulayan Çakır, hesabın nasıl çalıştığını şu sözlerle açıkladı:

"İstenildiği zaman para yatırıp çekilebilen, özgürce hareket imkanı sağlayan "ING Paydos Yok Hesap', saat 17: 00'den önce hesaba yatırılan ve bunu izleyen ilk işgünü, Bankamız faiz tahakkuk saatinde hesapta bulunan 5.000 TL'nin üzerindeki tutar Bankamız tarafından belirlenen faiz oranı ile değer kazanıyor. İzleyen ilk iş günü, hesaba işleyen faizin görülüp, kullanılabiliyor. Bir özellik de ürünün masrafsızlığı. Internet ve telefon bankacılığı aracılığıyla yapılan EFT ve havale ücreti, değerli kağıt bedeli ve vergiler hariç çek karnesi masrafı, çek tahsil ve takas işlemleri masrafının yanısıra, müşterilerimizden hesap işletim ücreti de alınmıyor."

-"BU HESAPTA 2.5 MİLYAR TL MEVDUAT HACMİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"-

Hesapla ilgili müşterilerinden çok olumlu geri bildirimler aldıklarını açıklayan Çakır, "Hesap 3 hafta içinde 8 bin müşteri sayısına ulaştı. 2012 sonuna kadar 40 bin yeni hesap açma hedefimiz bulunuyor. 2013 sonuna kadar 200 bin hesaba ve 2.5 milyar TL mevduat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi ING Bank Kobilere 'ING Paydos Yok Hesap' Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement