İngiltere Merkez Bankası Faizi Değiştirmedi - Son Dakika
Ekonomi

İngiltere Merkez Bankası Faizi Değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası Faizi Değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası yüzde 0,5 olan politika faizini sabit tutma kararı aldı.

06.11.2014 14:37

İngiltere Merkez Bankası (BoE), yüzde 0,5 olan politika faizinde değişiklik yapmadı, varlık alım program hedefini de 375 milyar sterlinde bıraktı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 2009 yılından bu yana tüm zamanların en düşük seviyesinde olan yüzde 0,5'lik faiz oranında bir değişiklik yapılmadığı, varlık alım program hedefinin de değiştirilmeyerek 375 milyar sterlinde bırakıldığı duyuruldu.

BoE Başkanı Mark Carney, daha önce, 2015 baharında faiz artışının "kademeli ve sınırlı" olacağını açıklamış, ağustos ayında yayınlanan Para Politikası Komitesi tutanaklarında da iki üyenin faiz artışına yeşil ışık yaktığı görülmüştü.

İngiltere Merkez Bankası son aylarda özellikle konut sektöründe balon endişesi yaratacak hızlı fiyat artışının yavaşlaması için bir takım yavaşlatıcı tedbirleri uygulamaya başladı.

Daha önce konut fiyatlarındaki yükselişin ekonomik istikrar için risk oluşturduğuna dikkati çeken Carney, "Konut kredisi hacminde tahammül sınırımızın sonuna geldik" demişti. Konut satın alabilme gücünün daha iyi ölçülmesi için bir takım ek tedbirler getirme kararı da alınmıştı.

İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin 7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin tutanaklara göre kurul üyelerinden Martin Weale ve Ian McCafferty politika faizinin 25 baz puan artırılması yönünde oy kullanırken, geri kalan toplam yedi üye mevcut politika faiz oranının sabit tutulması yönünde görüş bildirmişti.

Ağustos ayında açıklana PPK tutanaklarında 2011 yılından bu yana ilk kez İngiltere Merkez Bankası PPK üyeleri arasında politika faizine ilişkin görüş ayrılığı yaşandığı görülmüştü. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İngiltere Merkez Bankası Faizi Değiştirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement