İş Adamlarından Vaiz Açılımı - Son Dakika
Ekonomi

İş Adamlarından Vaiz Açılımı

İş Adamlarından Vaiz Açılımı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, 2015 yılı ilk meclis toplantısına tarihinde ilk kez bir vaizi çağırarak iş adamlarına ticaret ahlakı konulu vaaz verdirdi.

16.01.2015 16:32  Güncelleme: 17:03

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 2015 yılını müftülükten davet ettiği bir vaizle açtı. ETSO, 2015 yılı ilk meclis toplantısına tarihinde ilk kez bir vaizi çağırarak işadamlarına ticaret ahlakı konulu vaaz verdirdi.

"ETSO'NUN DAVETİ ÜZERİNE GÖREVLENDİRDİK"

Edirne İl Müftülüğü'nden Vaiz Selim Al, "Kur'an ve Sünnete Göre Ticaret Ahlakı ve Ticaret Hukuku" hakkında bilgi verdi, Kur'an'ın bu konuda verdiği mesajları surelerle açıkladı. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, ETSO'nun daveti üzerine vaiz Al'ı görevlendirdiklerini belirterek, "Konuyu dini boyutuyla istişare etme, bilgilendirme amaçlı bir şey yapıldı. Kurumlararası iletişimin bir örneği, doğrudur bu bir ilk." dedi.

KUR'AN-I KERİM'DEN ÖRNEKLER VERDİ

Vaiz Al, vaazında cuma namazlarında ticaretin terk edilmesi gerektiğini, "çalışmak ibadettir" bahane edilmeden 5 vakit namazın aksatılmamasını, faizin ve içki satışının büyük günah olduğunu Kur'an-ı Kerim'den örnekler vererek anlattı.

TİCARETTE ÂHLAK VAAZI VERDİ

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt imzalı, "ETSO 2015 yılının ilk Meclis Toplantısı yapıldı" başlıklı açıklamada şöyle denildi, "ETSO 2015 yılı ilk Meclis toplantısı, Başkan Mehmet Eren başkanlığında gerçekleştirildi. Meslek Komite Başkanlarının da katıldığı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Eren, 2015 yılının ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diledi. Toplantıda gündemde yer alan maddeler oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantılarında konun uzmanlarını ağırlayarak Meclis Üyeleri ve Meslek Komitelerine bilgilendirme yapan ETSO, 2015 yılının ilk Meclis Toplantısında Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Edirne İl Müftülüğü'nde görevli Vaiz Selim Al'ı ağırladı. Meclis Toplantısının ardından Vaiz Selim Al, 'Kur'an ve Sünnete Göre Ticaret Ahlakı ve Ticaret Hukuku' hakkında bilgi verdi. Al, ticaret ahlakının ve hukukunun bilinmesinin herkese farz olduğunun altını çizdi ve ticaret hukuku ile ilgili Kur'an'ın verdiği mesajları surelerle açıkladı..."

CUMA VAKTİNDE TİCARET TERK EDİLMELİDİR

Edirne'nin Havsa İlçesi Vaizi Selim Al işadamlarına özetle şu vaazı verdi:
"Ticarette, satan (bâyi) ve satın alan (müşteri) kısaca şu ahlaki kurallara uymalıdır. Açıklık ve şeffaflık, dürüstlük, güven, sözünde durmak, anlayışlı olmak. Ahlaklı tüccar veya müşteri, kapalı ve karanlık işlere meyletmez, o her türlü iş ve işlemlerinde şeffaftır. Cuma vaktinde ticaret terk edilmelidir. Nitekim Kur'an-ı Kerim Cuma günü ezan okunurken alış verişin terk edilmesini emreder. 'Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.' Cuma namazına kıyasla, beş vakit namazın da iş bahanesiyle kılınmaması, hele 'çalışmak da ibadettir' gerekçesiyle namazı terk etmek veya bilerek kazaya terk etmek elbette caiz değildir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İş Adamlarından Vaiz Açılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • neco: Size allahin vermedigi karekteri, durustlugu, ahlaki vaiz nasil versin. vaiz dedigin nasil biri. O da insan degilmi. bu yaptiginiz biledikkat cekmek icin yalakalik adina yapilmis bir ilkellik. ortam onu istiyor degilmi. vergini hakkiyla vermeni, calisanin alinterinin karsiligini vermeni, sigoetasini aldigi neyse onun uzerinden yatirmani, malzemeden, elektrikten musteriden calmamayi size vaizmi ogretecek. , ha cezasi nedir diyorsan onun icin cagirdik diyorsan hirsizlik, kul hakki yemedir. cehennemliktir. bunlar icin vaizmi cagrilir. sahtekarlar sizi. 0 2 Yanıtla

Advertisement