Jp Morgan, Darüşşafaka'yı Destekleyecek, Öğretmen 'Yaşamboyu' Öğrenecek - Son Dakika
Ekonomi

Jp Morgan, Darüşşafaka'yı Destekleyecek, Öğretmen 'Yaşamboyu' Öğrenecek

Jp Morgan, Darüşşafaka\'yı Destekleyecek, Öğretmen \'Yaşamboyu\' Öğrenecek

ABD Merkezli Uluslararası Yatırım Bankası Jp Morgan, Darüşşafaka Cemiyeti'ni, "Yaşamboyu Öğrenen Öğretmenler Projesi" Kapsamında 300 Bin Dolar Destek Verecek.

16.07.2008 02:20

ABD merkezli uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Darüşşafaka Cemiyeti’ni, "Yaşamboyu Öğrenen Öğretmenler Projesi" kapsamında 300 bin dolar destek verecek.

3 yıl sürecek proje kapsamında Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğretmenleri, eğitim sistemine dönük gelişmeleri izlemek üzere Harvard Üniversitesi’ne de gidecek.

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti, ABD merkezli uluslararası yatırım bankası JP Morgan’ın desteğiyle, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda "Yaşamboyu Öğrenen Öğretmenler Projesi" başlatıyor. JP Morgan Türkiye, bu amaçla Darüşşafaka Cemiyeti’ne üç yıl için 300 bin dolar kaynak aktaracak. Darüşşafaka’da görev yapan öğretmenler, ABD’de aralarında Harvard Üniversitesi’nin de yer aldığı bazı merkezler ile Avrupa ülkelerinde "eğitim sistemlerini geliştirmeye" dönük eğitim alacak.

Anadolu’ya yayılacak

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, "Yaşamboyu Öğrenen Öğretmenler Projesi"yle eğitimde kaliteyi yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye’de eğitimin kalitesinde bir sorun olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden Darüşşafaka’daki öğretmenlerimizin de dünyada değişen koşulları yakından tanımasını, gelişen eğitim modellerini izlemesini, buna göre eğitim sistemini geliştirmesini istiyoruz. Bu konuda JP Morgan gibi dünyanın önde gelen bir kurumunun bize destek vermesini de çok önemsiyoruz. Yaşamboyu Öğrenen Öğretmenler Projesi kapsamında eğitim gören öğretmenlerimizin Anadolu’ya da destek vermesini planlıyoruz."

Küresel öğrenciler

Zekeriya Yıldırım, hedeflerinin Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndan "küresel öğrenciler" yetişmeszi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Darüşşafaka, babası olmayan çocuklarımızı ilköğretim 4’üncü sınıftan itibaren bünyesine alıyor, her türlü ihtiyacını karşılayarak liseden mezun ediyor. Bununla da yetinmiyor, üniversite döneminde de burslarda destek çıkıyor. Biz burada yetişen gençlerimizin kendine güvenen, sorgulayan insanlar olmasını istiyoruz. Elbette Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içinde kalarak ama kendimizi geliştirerek, daha kaliteli eğitim verebilmenin çabası içindeyiz."

Yerel kurumlara destek

JP Morgan Türkiye Genel Müdürü Murad Megalli de, uluslararası yatırım bankasının dünyanın çeşitli noktalarında eğitime destek verdiğini kaydederek, şunları dile getirdi: "Yaşamboyu Öğrenen Öğretmenler Projesi gibi eğitim alanındaki inisiyatifleri destekleyerek yerel kurumlarla akademik başarının arttırılmasına ve öğrencilere yeni olanaklar sağlanmasına dönük işbirliği yapıyoruz."

Yetenekliye özel eğitim

Proje kapsamında, öğretmenlerin eğitimleri, The International Baccalaureate Organization (IBO) ve The Association for Supervision and Curriculum Development (ASCD) tarafından sağlanacak. Proje ayrıca üstün yetenekli öğrenci eğitimi alanında da örnek oluşturacak. Bu yıl eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle zihinsel yetenekleri ve yaratıcı düşünme yetenekleri değerlendirilerek okula alınan 120 öğrencinin eğitiminde İstanbul Üniversitesi Üstün Yetenekli Çocuklar Ana Bilim Dalı ile işbirliği yapılacak.

Darüşşafaka sınavında Anadolu ilk kez İstanbul’u geçti

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nı tanıtmak üzere 25 ilde toplantılar düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu yıl sınavlara 81 ilin 80’inden başvuru geldi. Başvuru gelmeyen tek ilimiz Gümüşhane’ydi. Bu illerden 67’sinden yeni eğitim döneminde okulumuza girmeye hak kazananlar oldu. Böylece, sınavlarımızda yüzde 72 gibi önemli bir oranla Anadolu öne çıktı, İstanbul’u geride bıraktı. Hedefimiz, Türkiye’nin 81 ilinden öğrnecimizin olması."

Türkiye’de önemli rol almak istiyoruz

JP Morgan Türkiye Genel Müdürü Murad Megalli, Türkiye ile ilişkilerinin eskiye dayandığını, 115 yıl önce Osmanlı tahvillerinin pazarlanmasında JP Morgan’ın da rol aldığını hatırlattı. Megalli, 1980’lerde Türkiye’ye yerleşen ilk uluslararası yatırım bankalarından biri olduklarını kaydederek, "JP Morgan’ın Türkiye’nin ekonomisinde önemli rol oynamak için çaba gösteriyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Jp Morgan, Darüşşafaka'yı Destekleyecek, Öğretmen 'Yaşamboyu' Öğrenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement