Kombi Üreticileri Aırfel ile Riello İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika
Ekonomi

Kombi Üreticileri Aırfel ile Riello İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Kombi Üreticileri Aırfel ile Riello İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Sanko Holding Şirketlerinden Aırfel ve İtalya'nın Önemli Kombi Üreticilerinden Riello, Distribütörlük Anlaşması İmzaladı.

22.02.2008 03:02

Sanko Holding şirketlerinden AIRFEL ve İtalya'nın önemli kombi üreticilerinden Riello, distribütörlük anlaşması imzaladı.

The Ritz Carlton Otel'deki imza törenine, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, AIRFEL Genel Müdürü Hasan Önder, Riello Yönetim Kurulu Başkanı Ettore Riello ve Riello Genel Müdürü Claudio Bianchini katıldı.

Törende konuşan AIRFEL Genel Müdürü Hasan Önder, AIRFEL'in 2007 cirosunun 2006'ya göre yüzde 62 artışla 132 milyon dolara çıkardıklarını söyleyerek Riello'yu 86 yıldır dünyada 90 ülkede ürünlerini satan bir firma olduğu için tercih ettiklerini ifade etti. Önder, "İlk olarak, bugün distribütörlük anlaşması yapıyoruz. Daha sonra AR-GE ve üretim anlaşması yapacağız. Bununa ardından da Airfel-Riello markasını dünyaya pazarlamayı umut ediyoruz. Airfel-Riello markasının ilk ürünü Türkiye'de Nisan ayında piyasada olacak" dedi.

Riello Genel Müdürü Claudio Bianchini ise anlaşma ile ilgili "Hedefimiz Türkiye pazarında ilk üç aktör arasında olmak" derken Riello Yönetim Kurulu Başkanı Ettore Riello da şunları söyledi:

"Bir milyar dolarlık ciromuz var. Bir aile şirketiyiz. İlk defa dünyada bir şirket ile böyle bir ortaklığa giriyoruz. Çok olumlu bir ortaklık olacağına inanıyoruz." "1997 yılında tekstildeki gelişmenin ardından değişik alanlara da girdik. Bünyemizde 70 şirketimiz var 12 bin ila 15 bin arasında çalışanımız mevcut. Hedefimiz dünyaya açılmak. Kaliteli ürünler ve servis ağımızla Türkiye'de ve dünyada Sanko kalitesin göstereceğiz" diyen Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu bir soru üzerine tekstilde 2006'da 350 milyon dolarlık ciro yaptıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"İlk kurulduğunda holding içerisinde yüzde 100 olan tekstil payımız su an yüzde 50. Fakat bu kapasiteyi kısarak olmadı. Büyüme sonucu meydana gelen bir durum. Diğer şirketler bir yana tekstil bir yana. Tekstil ölüye de diriye de lazım." Türkiye'de profesyonel şirket olma konusuna da değinen Konukoğlu, profesyonel şirketin Türkiye'de zor olduğunu buna rağmen aile şirketi olmanın avantajlı olduğunu belirtti. Konukoğlu bu avantajın ise aile şirketlerinde karar mekanizmasının profesyonel şirketlere oranla daha çabuk alınması ve büyümenin bu nedenle hızlı gerçekleşmesi olduğunu kaydetti.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kombi Üreticileri Aırfel ile Riello İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement