Kömürün isi Sabunun Misi Oldu! - Son Dakika
Ekonomi

Kömürün isi Sabunun Misi Oldu!

Kömürün isi Sabunun Misi Oldu!

GBtider, Yırca Köyü Kadınları ile kokulu sabun üretimine başladı.

08.12.2014 16:16

13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da yaşanan maden faciasının ardından tüm olanakları ile maden işçilerinin yanında olan Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği (GBtider), kadınların kalkınması için harekete geçti.

Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği (GBtider), 2010 yılında kurulmuş; gıda bankaları kurup, kurduğu gıda bankalarından faydalanan insanlara istihdam sağlayıp, özellikle kadın girişimciliğini destekleyerek, dezavantajlı insanların yanında olarak, yoksulluk ile mücadelede etmektedir.

6.000 zeytin ağacının kesilerek, köylülerin geçim kaynağının yok edilmesi ile tanıdığımız Yırca Köyü kadınları GBtider işbirliği ile alternatif bir gelir modeli yaratmak için çalışmaya başladı.

Yırca Köyü kadınları, zeytin haricinde termik santralden gelen atık kömürleri toplayarak kendilerine gelir yaratmaya çalışmakta. Aralarında astım ve akciğer hastalıkları olan kadınların, bu zor koşullarda hayatını kazanması yerine sabun üretimi ile geçimlerini sağlamaları için yola çıkan projenin adı köy kadınlarının önerisi ile "Kömürün İsi – Sabunun Misi" oldu.

GBtider'in aynı zamanda proje lideri olan Yasemin Tutal aracılığı ile verdiği iki haftalık eğitim sonrasında 37 kadın sertifikalarını alarak, üretime başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Kömürün isi Sabunun Misi Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement