Küresel Çapta Hükümet Müdahaleleri İstedi - Son Dakika
Ekonomi

Küresel Çapta Hükümet Müdahaleleri İstedi

Küresel Çapta Hükümet Müdahaleleri İstedi

IMF Başkanı Dominique Strauss-kahn, Fmı-dünya Bankası Ortak Toplantısı Öncesi Kredi Krizinin Çözümlenmesi İçin Küresel Düzeyde Hükümet Müdahaleleri İstedi.

07.04.2008 12:00

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, FMI- Dünya Bankası ortak toplantısı öncesi kredi krizinin çözümlenmesi için küresel düzeyde hükümet müdahaleleri istedi.

Fransa eski Ekonomi Bakanı Strauss-Kahn, Financial Times gazetesi ile yaptığı söyleşide kredi krizinin çözümlenmesi için küresel düzeyde hükümetlerin müdahale etmeleri gerektiğini belirterek, “Kamunun müdahalesinin gerektiğinin giderek daha apaçık olduğunu gerçekten düşünüyorum” diye konuştu.

KONUT VE KREDİ SORUNUNA DOĞRUDAN MÜDAHALE

Menkul değerler piyasası, konut piyasası veya bankacılık sektörüne yönelik hükümet müdahalesinin, “üçüncü bir savunma hattı” oluşturacağını, para ve mali politikalarını destekleyeceğini, ifade eden Strauss-Kahn, kredi krizinin büyük ölçüde ABD’nin sorunu olduğu savını reddetti.

“Kriz küreseldir” diyen Strauss-Khan, krizden Çin ve Hindistan gibi kalkınma olan ülkelerin de etkileneceğini kaydetti.

“YAYINLAYACAĞIMIZ TAHMİNLER PEK İYİMSER DEĞİL”

Kredilerin yeniden yapılandırılması konusunda çaba gösterilmesini de isteyen Strauss-Kahn, IMF’nin bu hafta küresel ekonomik tahminleri gözden geçireceğini belirterek “Birkaç gün içerisinde yayınlayacağımız tahminler pek iyimser değil” dedi.

IMF Başkanı, yüksek ürün fiyatlarının, merkez bankalarının büyüme riskleri ile mücadele kabiliyetlerini olumsuz etkilediğini de söyledi.

Bu arada, Strauss-Khan’ın açıklamalarını yorumlayan Financial Times de, “Şimdiye kadar başta ABD’de olmak üzere otoriteler, piyasa likiditesini desteklemek için giderek artan agresif önlemleri kullandı ancak geçen aydaki Bear Stearns bankasını kurtarma operasyonunun dışında finansal sisteme müdahale etmekten kaçındı” diye yazdı.

Son aylarda Maliye Bankaları ve Merkez Bankaları’nın kulislerde olası müdahaleler konusunda fikir alış verişinde bulunduğunu kaydeden gazete, euro bölgesi ve ABD’deki siyaset yapıcılarının çoğunun ise, kamunun geniş müdahalesi gerektiğine henüz inanmadığını belirtti.

Ancak Financial Times, Strauss-Khan’ın çağrısının bakanlar ve merkez bankaların üzerindeki baskıları artıracağını da ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Küresel Çapta Hükümet Müdahaleleri İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement