Hastanelerde onaylı randevu dönemi başladı! Onay vermeyene 15 gün yeni randevu yok - Son Dakika
Sağlık

Hastanelerde onaylı randevu dönemi başladı! Onay vermeyene 15 gün yeni randevu yok

Sağlık sisteminde Onaylı Randevu dönemi bugün başladı. Artık randevu alan kişiler, bir gün önce akşam saat 20.00'ye kadar, randevusunu onaylamak zorunda. Bunu yapmayanlar aynı alanda 15 gün boyunca yeni randevu alamayacak.

13.05.2024 09:52

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi bugünden itibaren başladı. Hastalar öncelikle, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden randevu oluşturacak.

İŞLEM YAPILMAYAN RANDEVULAR İPTAL EDİLECEK

Yeni uygulamayla, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek. Onay işlemi de randevu alınan kanallar üzerinden yapılacak. Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kişi tekrar randevu alabilecek, herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

RANDEVU ALIP GİTMEYENE 15 GÜN YENİ RANDEVU YOK

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin ise aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Fakat bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecek. Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak, bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek.

ZAMANI VERİMLİ KULLANMA İMKANI

Bugünden itibaren, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı verimli kullanma imkanı sunacak Onaylı Randevu Sistemi'nde, randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak.

Boş kalan her randevuda, sistemden randevu alamayan ancak talep bırakmış hastalara ulaşılacak ve öncelik talepte bulunan hastalara verilecek.

Hastanelerde onaylı randevu dönemi başladı! Onay vermeyene 15 gün yeni randevu yok
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Hastanelerde onaylı randevu dönemi başladı! Onay vermeyene 15 gün yeni randevu yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Özkan Milezoğlu: zaten randevuyu kaçırırsan 4 ay sonrasına anca alırsın geçen nörolojı aldım ağustos ayına 16 1 Yanıtla
  • Ümit: Doktorlar yerinden kalkmadan muayene ediyor bunun için bir süreç işlemeli 13 3 Yanıtla
  • ADEM CUREBAL: Merhaba buyda kendi kendine alınan hataları duzetmektır cocuk kandırlar 4 5 Yanıtla
  • Kasım Ömeroğlu: çok güzel 3 6 Yanıtla
  • Zerrin Karakütük: aile hekimi sevki olmayan hastaneye gitmesin bu kadar basit çözüm 6 3 Yanıtla

Advertisement