İran Cumhurbaşkanı Reisi son yolculuğuna uğurlandı! Defnedildiği türbede izdiham yaşandı - Son Dakika
Dünya

İran Cumhurbaşkanı Reisi son yolculuğuna uğurlandı! Defnedildiği türbede izdiham yaşandı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için 3 gündür düzenlenen törenler sona erdi. Reisi'nin cenazesi, vasiyeti üzerine doğduğu yer olan Meşhed'deki İmam Rıza Türbesi'ne defnedilirken, cenazeye katılan 3 milyon kişi nedeniyle izdiham yaşandı. Reisi, ülkede türbeye defnedilen ilk üst düzey siyasetçi oldu.

23.05.2024 17:44  Güncelleme: 18:09

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Meşhed'de son yolculuğuna uğurlandı. Meşhed Belediye Başkanı Galender Şerif, Reisi'nin cenaze törenine 3 milyon kişinin katıldığını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin defnedildiği türbede izdiham yaşandı

REİSİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Geçtiğimiz günlerde Doğu Azerbaycan eyaletinde meydana gelen helikopter kazasında beraberindeki heyetle birlikte can veren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için 3 gündür düzenlenen törenler sona erdi. Tebriz, Kum, Tahran'dan sonra Bircend'de düzenlenen veda törenlerinin ardından son durak Meşhed kentine çok sayıda kişi akın etti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin defnedildiği türbede izdiham yaşandı

VASİYETİ ÜZERİNE İMAM RIZA TÜRBESİ'NE DEFNEDİLDİ

Reisi'nin cenazesinin vasiyeti üzerine doğduğu yer olan Meşhed'deki İmam Rıza Türbesi'ne defnedildi. Meşhed'de toplananlar Cumhurbaşkanı Reisi'nin tabutuna yaklaşabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin defnedildiği türbede izdiham yaşandı

3 MİLYON KİŞİ KATILDI

Törende halk, "Kahrolsun ABD" sloganları attı. Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu törende cenaze aracı kalabalığın arasından ilerledi. Meşhed Belediye Başkanı Galender Şerif, Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze törenine katılanlara ilişkin rakam paylaştı. Şerif yaptığı açıklamada, Reisi'yi son yolculuğuna uğurlamak için en az 3 milyon kişinin törene katıldığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin defnedildiği türbede izdiham yaşandı

TÜRBEYE DEFNEDİLEN İLK ÜST DÜZEY SİYASETÇİ

Reisi'nin defnedildiği İmam Rıza Türbesi İran'ın en kutsal İslami mekanı olarak kabul ediliyor. Altın kubbeli İmam Rıza türbesi ve çevresinde yoğun kalabalık gözlendi. Reisi, ülkede türbeye defnedilen ilk üst düzey siyasetçi oldu ve bu da büyük bir onuru temsil ediyor.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin defnedildiği türbede izdiham yaşandı

NE OLMUŞTU?

19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katılan İran Cumhurbaşkanı Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüş yolunda helikopter kazası geçirmişti. İran'ın talebi üzerine görevlendirilen Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşılmıştı. Kazadan 15 saat sonra tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler, sağ kurtulan olmadığını belirlemişti.

9 kişinin hayatını kaybettiği helikopterde Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim, Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ve mürettebat bulunuyordu.

Reisi'nin yerine geçici olarak yardımcısı Muhammed Muhbir getirildi. Ülkede Cumhurbaşkanlığı Seçim 28 Haziran'da yapılacak.

İran Cumhurbaşkanı Reisi son yolculuğuna uğurlandı! Defnedildiği türbede izdiham yaşandı

Son Dakika Dünya İran Cumhurbaşkanı Reisi son yolculuğuna uğurlandı! Defnedildiği türbede izdiham yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ahmed Mehmed: Kime ne faydası oldu acaba 22 5 Yanıtla
  • Kemsl: Yurtdisinda ki iranlilara bakarsan mollaları kimse sevmiyor. demek öyle değilmiş. 17 7 Yanıtla
  • Şirin Gül: Allah rahmet eylesin Büyük liderdi şeraat"cı idi sözünü geçiren lider 3 19 Yanıtla
    Gursel kalen: Ateşi bol olsun. Allah sevdiklerini de bir an önce kavuştursun inşallah ?? 2 2
  • Mehmetali Karatay: Üçüncü bom yolda 0 1 Yanıtla

Advertisement