Malezya'da Ticaret Heyeti Başarılı Görüşmeler Gerçekleştirdi - Son Dakika
Ekonomi

Malezya'da Ticaret Heyeti Başarılı Görüşmeler Gerçekleştirdi

Malezya\'da Ticaret Heyeti Başarılı Görüşmeler Gerçekleştirdi

Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Malezya'daki temaslarını saha çalışmalarıyla sürdürerek bugün tamamladı. Heyetin başarılı görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan, Malezya'ya sık sık gelinmesinin sektörleri açısından büyük önem taşıdığını dile getirerek bu ülkeye 100 milyon dolar ihracat hedefi konduğunu belirtti.

24.10.2023 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Malezya'daki temaslarını saha çalışmalarıyla sürdürerek bugün tamamladı. Heyetin başarılı görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan Malezya'ya sık sık gelinmesinin sektörleri açısından büyük önem taşıdığını dile getirerek bu ülkeye 100 milyon dolar ihracat hedefi konduğunu belirtti.

Gaziantepli halıcılar Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti çalışmaları kapsamında Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da ikili görüşmeleri tamamlayarak saha araştırmalarına başladı. Ticaret Bakanlığı Şube Müdürü Zeynep Domaniç'in de yer aldığı ve Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki GAHİB heyeti yeni pazar arayışları için Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti Malezya'nın en büyük halı ithalatçılarıyla bir araya gelirken Gaziantepli halıcılar ülke kültürüne uygun yeni talepler ve trendler hakkında ithalatçılardan bilgiler aldı. Saha araştırmaları sırasında rakip ülkelerin ürünlerini de mercek altına alan Gaziantepli halıcılar gittikleri her firmada büyük ilgiyle karşılandı.

Gerçekleştirilen saha çalışmaları hakkında bilgiler veren GAHİP Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, "Malezya'da ithalatçılarla gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmelerin ardından bugün de gün boyu halı satışı gerçekleştiren mağazaların yanı sıra büyük ithalatçı firma temsilcileriyle bir araya gelerek Malezyalı ithalatçılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Verimli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Malezya'da ki temaslarımızı tamamlayarak 25 Ekim Çarşamba günü Avusturalya'ya hareket edeceğiz. Elbette ihracat gerçekleştirdiğimiz bu ülkeleri sık sık ziyaret etmek ve o ülke insanlarının taleplerini, bizlerden beklentilerini yakından görmek zorundayız. Malezya'ya yıllık halı ihracatımız 40 milyon doların üzerinde. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde bu ülkeye yıllık 100 milyon dolarlık halı ihracatı gerçekleştirmektir. Buradaki temaslarımızı tamamladık ikinci durağımız olan Avusturalya'ya gideceğiz. Türkiye'nin Malezya Büyükelçisi Sayın Emir Salim Yüksel başta olmak üzere bizleri bir an yalnız bırakmayan Türk Büyükelçiliği Ticaret Müşavirlerimiz Münevver Koçak ve Merve Kadiroğlu ile Türkiye Büyükelçiliğimiz çalışanlarına bizlere verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Malezya'da temaslarını tamamlayan Gaziantepli halıcılar sabahın erken saatlerinde Avusturalya'ya hareket ederek burada ki temaslarına da başlayacak. Heyetin 29 Ekim'de ziyaretleri tamamlayarak ülkeye dönmesi bekleniyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Malezya'da Ticaret Heyeti Başarılı Görüşmeler Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement