Merkezi Kayıt Kuruluşuna Ar Ge Merkezi Yetkisi Verildi - Son Dakika
Ekonomi

Merkezi Kayıt Kuruluşuna Ar Ge Merkezi Yetkisi Verildi

Merkezi Kayıt Kuruluşuna Ar Ge Merkezi Yetkisi Verildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Merkezi Kayıt Kuruluşuna Ar Ge Merkezi yetkisi verdi.

20.11.2013 10:15  Güncelleme: 10:26

Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi yetkisi verildi.

MKK'dan yapılan açıklamada, MKK merkezi saklama hizmetlerini dünya standartlarında ve düşük maliyetle paydaşlarına sunmayı ve aynı zamanda merkezi saklama hizmetleriyle ilintili katma değerli projeler ve hizmetlerle ülkeye katkıda bulunmayı hedefleyen yeni vizyonu doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attığı belirtildi.

Geliştirdiği teknolojik altyapı ve yazılım mimarisiyle ihtiyaç duyduğu yazılımları kendisi üreten MKK'ya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi yetkisi verildi.

MKK Genel Müdürü Doç. Dr. Yakup Ergincan, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi olma hedefine teknolojik yenilikler ve uygulamalarla daha hızlı erişebileceğimiz inancıyla tüm projelerimizde teknik, hukuki ve operasyonel anlamda özgün ve yenilikçi olmayı hedefliyoruz" dedi.

Dünya çapında yenilikler yapan ve sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerde de kullanılabilecek yazılımlar ve projeler geliştirdiklerini ifade eden Ergincan, şunları kaydetti:

"Uluslararası Financial Sector Technology Awards yarışmasında birincilik ödülü alan 'e-GKS: Elektronik Genel Kurul Sistemi', TÜBİTAK-TTGV-TÜSİAD tarafından düzenlenen Teknoloji Kongresinde birincilik ödülü alan 'Merkezi Kaydi Sistem Yazılımı', bu yarışmada ön elemeyi geçen 'e-YÖNET: Kurumsal Yönetim ve Yatırımcı İlişkileri Portalı' bu projelerden en önemlileri olarak öne çıkmakta. Bu projelerimiz TÜBİTAK tarafından Ar-Ge desteğine layık görülmüştü. Halen yürütmekte olduğumuz ve gelecekte planladığımız projelerimiz nedeniyle 5746 sayılı yasa ile tanımlanan Ar-Ge Merkezi kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuru yaptık. Başvuruyu müteakiben akademisyen hakemler tarafından Kuruluşumuz ziyaret edildi ve projelerimiz konusunda kendilerine bilgi verildi. Hakem değerlendirmeleri sonrasında başvurumuz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda yapılan komisyonda incelendi ve onaylandı."

Sermaye piyasası araçlarının "Merkezi Saklama Kuruluşu", elektronik ürün senetlerinin "Elektronik Kayıt Kuruluşu", şirketlerin bilgi toplumu hizmetleri için "Merkezi Veri Tabanı Hizmet Sağlayıcısı" olmanın yanında "Ar-Ge Merkezi" olarak yetkilendirilmelerinin MKK'nın vizyonu doğrultusunda doğru yolda olduklarının bir kez daha tescil edilmesi anlamına geldiğini belirten Ergincan, yazılım teknolojisinin en üst düzeyde üretildiği ve kullanıldığı bir merkez olarak önümüzdeki dönemde Ar-Ge desteği aldıkları proje sayısını artıracaklarını, Elektronik Genel Kurul Sistemi başta olmak üzere ürettikleri ve üretecekleri yazılımları diğer ülkelere satacaklarını ve ülkemiz için katma değerli yeni projeler üretmeye devam edeceklerini vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merkezi Kayıt Kuruluşuna Ar Ge Merkezi Yetkisi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement