Mobilyacılar KDV İndirimi İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

Mobilyacılar KDV İndirimi İstiyor

Mobilyacılar KDV İndirimi İstiyor

TOBB Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, mobilya sektöründe yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi gerektiğini söyledi.

14.09.2013 11:11  Güncelleme: 11:26

TOBB Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, mobilya sektörünün lüks tüketim malları kapsamından çıkarılarak, yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi gerektiğini söyledi.

TOBB Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, mobilya sektöründeki haksız rekabeti görüşmek üzere OAİB Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kahraman ile Gelir İdaresi Başkanlığı'na ziyarette bulundu. Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan ile görüşen Doğan, onuncu kalkınma planı üzerindeki çalışmaların sürdüğünü ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayan ve istihdam oluşturan mobilya sektörünün desteklenmesinin, 2023 hedeflerine ulaşmakta önemli rol oynadığını belirtti.

Doğan, "Mobilya sektörünün lüks tüketim malları kapsamından çıkarılarak, yüzde 18 olan KDV oranının yüzde sekize indirilmesi gerekiyor. 2009 yılında kriz nedeniyle mobilya sektöründe yapılan KDV indirimi, tüketiciyi de satın almaya yöneltti ve sektörün büyümesi devam etti. Türk mobilya sektörü içerisinde 30 bini üretici olmak üzere toplam 62 bin firma yer alıyor ve sektörde 250 bini doğrudan, 500 bin kişi istihdam ediliyor. Sadece bölgesel üretimi olmayan, Türkiye'nin bütününe yayılmış olan mobilya sektörünün desteklenmesi halinde göç, işsizlik gibi meselelere de çözüm getiriyor" dedi.

2023 yılında 7 milyar dolar olarak gösterilen ihracat hedefinin, sektörün meselelerinin giderilmesi halinde 10 milyar dolara ulaşacağını vurgulayan Doğan, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi ve 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlamak için mobilya sektörü de gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. 2023 yılında 7 milyar dolar olarak gösterilen ihracat hedefi 10 milyar dolara ulaşacak güce sahip. Türkiye, dünya mobilya ticareti listesinde yüzde 1,5 pay sahibi. Dünyada ihracat rakamlarına göre 22'nci sırada yer alan Türk mobilya sektörü gerekli düzenlemelerle ilk 10 arasında yer alacaktır. Mobilya sektörünün, 'stratejik öneme sahip yatırımlar' kategorisine alınmasıyla hem Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlanıyor, hem göç engelleniyor, hem de 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefine 10 milyar dolar katkı sağlanmış olacak" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mobilyacılar KDV İndirimi İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement