Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması - Son Dakika
Ekonomi

Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması

Moody\'s\'in Türkiye\'nin Kredi Notunu Artırması

Recep Demir - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünsal Ban, şu anki kredi notlarının hala Türkiye'nin gerçek performansını ifade etmediğini belirterek, "Türkiye'nin artık 'A'lı notları görmesi gerekiyor" dedi.

17.05.2013 11:25

Recep Demir - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, şu anki kredi notlarının hala Türkiye'nin gerçek performansını ifade etmediğini belirterek, "Türkiye'nin artık 'A'lı notları görmesi gerekiyor" dedi.

Ban, Moody's'in, Türkiye'nin notunu yükseltmesini AA muhabirine değerlendirdi.

Söz konusu not artışının, Türkiye'nin artık ne kadar güvenilir olduğunu, dünyanın ne kadar merkezinde olduğunu teyit ettiğini kaydeden Ban, buna karşılık şu anki notların hala Türkiye'nin gerçek performansını ifade etmediğini söyledi.

Ünsal Ban, şöyle devam etti:

"Evet not arttı ama yatırım yapılabilir seviyenin en altında. Türkiye'nin artık 'A'lı notları görmesi gerekiyor. Sanırım yakın zamanda Türkiye bu notları da alacak. Tabii bu notu almak kadar bunu devam ettirmek de önemli. Bu not asla ekonomi politikalarında rehavete neden olmamalı. Bundan sonra alınan bu notun korunması, yükseltilmesi düşünülmeli."

-"Yatırımcıların dikkatli olması lazım"-

Not artışının borsaya olabilecek etkilerine de değinen Ban, burada çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Borsada temel bir mantığın olduğunu, beklentilerin satın alındığını, gerçekleşmelerin ise satışla sonuçlandığını anlatan Ban, "Kredi derecelendirme kuruluşları not artırdıkları zaman genelde bizim borsamız düşüyor. Yatırımcılar, bu not artışını satış noktası olarak görebilir. Yatırımcıların eskiye göre şu anda daha dikkatli olması lazım" diye konuştu.

BIST 100 endeksinin 100.000 puan seviyelerini kesinlikle yakalayacağına inandığını dile getiren Ban, "Ancak bu, not artışı nedeniyle olmayacak. Borsada, Türkiye'nin ekonomik performansından dolayı artış söz konusu. Zaten notumuz da bu performans nedeniyle arttı" dedi.

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement