Petkim 3 Projeye Patent Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Petkim 3 Projeye Patent Aldı

Petkim 3 Projeye Patent Aldı

Petkim Ar-Ge ve Teknoloji Müdürlüğü, beş yıllık bir çalışma sonucunda TPE'den faydalı model ve patent belgelerini almayı başardı.

16.03.2013 12:31  Güncelleme: 12:42

Petkim Ar-Ge ve Teknoloji Müdürlüğü, beş yıllık bir çalışma sonucunda üç proje için Türk Patent Enstitüsü'nden (TPE) faydalı model ve patent belgelerini almayı başardı. Genel Müdür Sadettin Korkut, "Beş yıllık çalışmamız meyvesini verdi. Yeni türlerle ürün yelpazesinin geliştirilmesi, yan ürünlerin değerlendirilmesi, teknoloji ve know-how üretilmesi temel amacımız" dedi.

'Petkim Yaşam' dergisinde yer alan habere göre, firmanın yürüttüğü Ar-Ge projeleri kapsamında ortaya çıkan buluşlar için 2008 yılından itibaren sekiz patent başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan üçü kabul edildi, diğerleri için patent süreci devam ediyor. Ar-Ge ve Teknoloji Müdürlüğü Yöneticisi Dr. Ayhan Ezdeşir ile Uzman Mühendisler Dr. Füsun Güner ve Başak Tuncer'in yürüttüğü 'Etilen Diklorür Üretiminde Tıkanıklık Önleme Prosesi', 'Damıtma Kolonu Sistemi' ve 'Aşılı Poliolefin Bazlı Emülsiyon Üretim Prosesi' projeleri, maliyet düşürme ve verimlilik artırma çalışmalarına önemli katkılar sağladı.

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, genç ve çok iyi yetişmiş bir kadro ile oluşturdukları Ar-Ge ve Teknoloji Müdürlüğü'nün, fidma tarihinde çok başarılı çalışmalara imza attığını belirtti. Korkut, "Beş yıllık çalışmamız meyvesini verdi. Mevcut ürünlerimize yeni kullanım alanları yaratılması, yeni türlerle ürün yelpazesinin geliştirilmesi, yan ürünlerin değerlendirilmesi, teknoloji ve know-how üretilmesi temel amacımız. Ayrıca transfer edilen teknolojilerin adaptasyonunu yaparak, Petkim'in üretim süreçlerini hızlandırıyoruz. Üretimde kullanılan hammadde, yardımcı kimyasal madde ve katalizörlere alternatifler yaratarak, maliyetlerin düşmesine katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. - İzmir/ Aliağa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Petkim 3 Projeye Patent Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement