Son dakika! Yatırım davranışlarını anlayan robotik fon uygulaması geliştirildi - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika! Yatırım davranışlarını anlayan robotik fon uygulaması geliştirildi

Son dakika! Yatırım davranışlarını anlayan robotik fon uygulaması geliştirildi

Son dakika gelişmesine göre Allianz Türkiye'nin yatırım alışkanlıklarını ve davranışlarını anlayarak müşterilerinin uygun fonları seçmesine yardımcı olmayı amaçlayan AkıllıBes uygulamasının müşterilerin kullanımına açıldığı duyuruldu.

29.06.2021 14:27  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Allianz Türkiye'nin yatırım alışkanlıklarını ve davranışlarını anlayarak müşterilerinin uygun fonları seçmesine yardımcı olmayı amaçlayan AkıllıBes uygulamasının müşterilerin kullanımına açıldığı duyuruldu. Geliştirilen robotik fon uygulama ile uygun emeklilik fonundan kullanıcıların yararlanması amaçlanıyor.

Konuya ilişkin şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Robotik fon uygulaması AkıllıBES, finansal algoritmasıyla kişilerin yatırım davranışlarını sürekli değerlendiren bir sistem uyguluyor. İhtiyaç olması durumunda yeni fon dağılımı sunan AkıllıBES çok kolay ve hızlı biçimde fon dağılım değişikliklerinin yapılması konusunda sürekli destek veriyor. Allianz müşterileri, her zaman kendileri için çalışarak özel bir yatırım hizmeti sunan AkıllıBES ile herhangi bir ücret ödemeden emeklilik birikimlerine yön verme olanağı buluyor" bilgilerine yer verildi.

"MÜŞTERİLERİMİZ KARMAŞIK YAPILARLA UĞRAŞMIYOR"

AkıllıBES ile müşterilerinin bireysel emeklilik birikimlerine ihtiyaçları doğrultusunda değer kattıklarını belirten Allianz Türkiye Hayat ve Emeklilik Şirketleri Genel Müdürü Taylan Türkölmez: "Türkiye'nin robotik fon uygulaması olan AkıllıBES'i müşterilerimizin kullanımına açtık. AkıllıBES ile işlem yapmak çok kolay. Müşterilerimizi karmaşık yapılarla uğraştırmıyor, Allianz Online İşlemler ya da Allianz'ım mobil uygulaması üzerinden basit sorular sorarak yatırım alışkanlıklarını anlıyoruz. Ardından yüzlerce olasılığı değerlendirerek kişiye özel BES fon dağılımını sunuyoruz. Bunu belli aralıklarla tekrarlayarak müşterilerimizin birikimlerine değer katmayı hedefliyoruz. 2021'de AkıllıBES'e üye olan müşterilerimizin artacağını ve bunun önümüzdeki yıllarda sadece iyi bir müşteri deneyimine değil aynı zamanda artan fon değişiklikleri ile getirilere de pozitif katkı sunacağını düşünüyoruz" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Son dakika! Yatırım davranışlarını anlayan robotik fon uygulaması geliştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement