Samsun'da Sanayi İşletmelerine Yönelik Toplantı Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

Samsun'da Sanayi İşletmelerine Yönelik Toplantı Yapılacak

Samsun\'da Sanayi İşletmelerine Yönelik Toplantı Yapılacak

Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, “Verimlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, sanayi işletmelerine yönelik yarın toplantı yapılacak” dedi.

02.06.2014 17:45

Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, "Verimlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, sanayi işletmelerine yönelik yarın toplantı yapılacak" dedi.

Her yıl 01-07 Haziran tarihleri arasında kutlanmakta olan 'Verimlilik Haftası' etkinlikleri çerçevesinde yarın Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sanayi kuruluşlarına yönelik toplantı düzenleyecek. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca her yıl haziran ayının ilk haftası 'Verimlilik Haftası' olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizde de ülkemizin kalkınmasında işletmelerimizin rekabeti, hayatta kalabilmesi ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hızını koruyabilmesi için bütün kesimlere, verimlilik bilinci ve uygulama yöntemleri anlatılacaktır" dedi.

Verimliliğin günümüzde ekonomik kalkınmanın, sosyal ilerlemenin ve yaşam standardı artışının tek kaynağı olduğunu ifade eden Mürsel Kuloğlu, "Düşük verimlilik, enflasyona, ödemeler dengesinde açığa ve işsizliğe yol açarak pek çok sosyoekonomik olayı büyük ölçüde etkiler. Verimlilik, üretilen mal ve hizmetlerin miktar ve kalitesi ile üretimde kullanılan kaynaklar arsındaki ilişkidir. Bu bağlamda, söz konusu etkinlikte ana temalar olarak Dünya nereye gidiyor, yeni ürün geliştirme ve inovasyon, gelecekte kuruluşumuzu nasıl yöneteceğiz, yalın düşünce ve yalın yaklaşım, işletmenin işleyişi, müşteri ihtiyaçları nelerdir, müşterilere değeri verimli aktarmak, verimlilik-etkinlik-üretkenlik üçlüsü, sahada yalın yaklaşım, yalın girişim konu başlıklarında toplantı düzenleyeceğiz. Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar ile KOBİ'lerin AR-GE, üretim, satış, pazarlama ve finans müdürleri ve mühendisleri ile firma yetkililerinin katılacağı etkinlik olacak. Toplantı yarın 14.00 de KOSGEB toplantı salonunda yapılacaktır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Samsun'da Sanayi İşletmelerine Yönelik Toplantı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement