Sanko İtalyan Riello ile Kombide Ortaklığa Gidiyor - Son Dakika
Ekonomi

Sanko İtalyan Riello ile Kombide Ortaklığa Gidiyor

Sanko İtalyan Riello ile Kombide Ortaklığa Gidiyor

Isıtma-soğutma ve Havalandırma Ürünleri Sektöründe Büyüme Politikası İzleyen Sanko Holding, İtalya'nın Önde Gelen Kombi Üreticilerinden Riello Firması ile İşbirliği Anlaşması Yaptı.

21.02.2008 16:45

Isıtma-soğutma ve havalandırma ürünleri sektöründe büyüme politikası izleyen Sanko Holding, İtalya’nın önde gelen kombi üreticilerinden Riello firması ile işbirliği anlaşması yaptı.

Yapılan ön niyet anlaşmasına göre Sanko Holding’in ısıtma-soğutma ve havalandırma sektöründeki kuruluşu Airfel, Nisan ayından itibaren İtalyan Riello kombilerini Türkiye pazarına sunacak. Airfel ile Riello’nun 2008 yılı içinde ortak bir şirket kurarak her iki markanın değişik ürünlerini dünya pazarlarında satmayı ve 2009 ile birlikte Türkiye’de ortak üretime başlamayı planladıkları açıklandı.

Airfel ile Riello şirketleri arasında varılan ön niyet anlaşması İstanbul’da düzenlenen ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Airfel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut, Genel Müdür Hasan Önder ile Riello Yönetim Kurulu Başkanı Ettore Riello ve Genel Müdür Claudio Bianchini’nin katıldığı basın toplantısı sırasında imzalandı.

AİRFEL’İN 2007 CİROSU 132 MİLYON DOLAR

Airfel’in ticari ve ithalatçı bir kuruluş olmadığını, yatırımcı bir şirket olarak kendini konumlandırdığını söyleyen Genel Müdür Hasan Önder, Airfel’in 2001 yılında Sanko tarafından satın alındığında 17 kişilik bir kadrosu ve 2 milyon dolarlık bir cirosu olduğunu, 2007 yılı sonunda ise toplam çalışan sayısının 548 kişiye, toplam cironun da 132 milyon dolara ulaştığını belirtti. Genel Müdür Önder 2006 yılında 50 milyon dolarlık yatırım yapan Airfel’in 2007 yılında da 12 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiğine dikkat çekerek “ Sektörde en fazla yatırım yapan şirketiz” dedi.

KOMBİDE YÜZDE 10 PAZAR PAYI HEDEFLİYORUZ

Hasan Önder, Riello ile yapılan işbirliğinde Riello’nun ilk kez yurtdışında kendi marka ismini başka bir marka ile birlikte kullanmayı kabul etmesinin en önemli nokta olduğunu vurguladı. Önder ”Biz mevcut pazara ortak olmak yerine pazarı büyütme yaklaşımı içinde olacağız. Toplam büyüklüğü 1.4 milyar dolar civarında olan pazarda Airfel’in mevcut ürünlerle pazar payı yüzde 9’lar düzeyinde. Riello ile işbirliği sonucunda kombi pazarında da 2010 yılına gelindiğinde ilk üç firması arasında yer almayı ve yüzde 10’luk bir pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefimiz sadece Türkiye pazarı değil, öncelikle Avrupa pazarına girebilmek. İhracatımızı mevcut pazarların yanı sıra Riello’nun ihracat yaptığı 90’ı aşkın ülkeye de yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

KONUKOĞLU: RİELLO’YA İŞBİRLİĞİ İÇİN BİZ ISRAR ETTİK

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da anlaşmayı değerlendirken, şu anda Riello ile birlikte 3’ü İtalyan 2’si Alman olmak üzere 5 yabancı ortaklık içinde olduklarını belirterek “Tekstil sektörüne olduğu gibi şimdi Airfel ile bu sektöre de gönlümüzü koyduk. Riello’ya işbirliği için ısrar eden biz olduk ve onları işbirliği konusuna ikna ettik. Önce distribütörlükle başlayarak Riello kombilerini Türkiye pazarına sunacağız, ardından ortak kuracağımız bir şirket ile tüm ürünlerimizi birlikte dünyaya pazarlayacağız. Nihai hedefimiz en kısa zamanda Riello ile Türkiye’de üretime başlayarak ülkemizi ısıtma-soğutma ve havalandırma sektöründe bir üretim üssü haline getirmektir” dedi.

RİELLO: "KARAR ALMA CESARET İSTER, SANKO BİZİ İKNA ETTİ"

Riello Yönetim Kurulu Başkanı Ettore Riello da firmalarının 90 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve 90’ı aşkın ülkede ürünlerinin satıldığını dile getirerek, “Türkiye pazarında brolür ürünlerimizle 3 yıldır bulunuyoruz. Pazarda büyümek ve gelişmek istiyorsanız bütün faktörleri gözden geçirmelisiniz. Karşımızda bir Çin gerçeği var ve kuvvetli adımlarla ilerliyorlar. Kurumsal kültür ve değer olarak birçok şeyi paylaştığımız Sanko Holding’den işbirliği konusunda güçlü bir ısrar oldu. Yeni başarılar hedeflemek de cesaret ister. Biz de büyümek için yeni fırsatlar yaratacak bu kararı verme cesaretini gösterdik. Sanko ile işbirliği bizim için de yeni bir deneyim olacak. Daha yüksek hedeflere ve yeni pazarlara daha güçlü bir şekilde gireceğimize inanıyorum. Artık birlikte koşacağız” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sanko İtalyan Riello ile Kombide Ortaklığa Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement