Siber İstihbarat Hakkında Bireyler Ne Kadar Bilinçli? - Son Dakika
Ekonomi

Siber İstihbarat Hakkında Bireyler Ne Kadar Bilinçli?

Nebula Bilişim Genel Müdürü Serkan Akcan, bireylerde oluşan siber istihbarat bilinci hakkındaki gözlemlerini Wise TV ile paylaştı.

25.02.2016 13:46

Nebula Bilişim Genel Müdürü Serkan Akcan, bireylerde oluşan siber istihbarat bilinci hakkındaki gözlemlerini Wise TV ile paylaştı.

Siber istihbarat bilincinin cryptolocker'lar sayesinde yükseldiğine dikkat çeken Akcan: "Siber istihbarat farkındalığı ister istemez otomatik olarak artıyor özel bir çalışma yapmaya gerek yok çünkü cryptolocker gibi ataklar bu farkındalığı çok yükseltiyor. Örneğin size bir cryptolocker bulaşırsa muhtemelen bilgisayardan anlayan bir arkadaşınızı arayıp ondan bilgi almak aslında bu da bir istihbarat şekli. Bize de aslında birçok kaynak böyle ulaşıyor. Örneğin bir müşterimiz bizi arayıp etkilendiği tehdit hakkında birtakım sorular soruyor bizde araştırıyoruz ve bunun gerçekten bir tehdit olduğunu anlıyoruz. Ondan sonra diğer müşterilerimizi bu ataktan etkilenmemesi için hem bilgilendiriyoruz hem de otomatik önleme faaliyetleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Siber İstihbarat Hakkında Bireyler Ne Kadar Bilinçli?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Siber İstihbarat Hakkında Bireyler Ne Kadar Bilinçli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement