Motorlu taşıtlar vergisinde indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullandı - Son Dakika
Ekonomi

Motorlu taşıtlar vergisinde indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) yüzde 50 indirim yetkisini kullandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre MTV zammı 2023 yılında yüzde 61,5 olarak uygulanacak.

21.12.2022 00:27  Güncelleme: 01:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) indirim yetkisini kullandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI YÜZDE 61,5

Kararla 2023 yılında motorlu taşıtlar vergisinde uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlendi. Böylece 2023 yılında uygulanması beklenen MTV artışında yarı yarıya bir azalma sağlandı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim yetkisini kullandı: MTV zammı 2023 yılında yüzde 61.5 olarak uygulanacak

YÜZDE 122.93 OLARAK İLAN EDİLMİŞTİ

MTV, 2023 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 olarak ilan edilmişti. Erdoğan'ın kararıyla yüzde 50 indirim yapılmış oldu.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NEDİR?

Motorlu taşıtlar vergisi, Karayolları Trafik Kanununa göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtları, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıt ve tescil edilmiş olan uçak ve helikopterler, liman veya belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan motorlu deniz taşıtlarının tabi olduğu vergilendirmedir.

Motorlu taşıtlar vergisinde indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullandı

Son Dakika Ekonomi Motorlu taşıtlar vergisinde indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Murat Kurtulus: mtv'den indirim gelmesi kötü bir haber benim.için motorlu tasitim yokth ki vergi verseydim ama.mutfağim,motorlu tasita indirim geldiyse hukumet bunu bir taractan telafi etmeli buyuk ihtimalle mutfagima.el atacaktir hukumet bu indirim benim icin pek iyi olmadi 7 9 Yanıtla
  • sait acar: Sayın reis,siz zorunlu sigortaya bakın,esas inecek olan bu.30000 tl lik araçta 3000 tl ödüyor.1 milyonluk araçta aynısını ödüyor.kimler zenginleştiriliyor.Bu millete acıyın biraz acıyın.vallahi arabaya binemez olduk. 9 0 Yanıtla
  • Volkan Çağdaş: Benim maaşım da a artsın. 4 1 Yanıtla
  • Sinan Özdemir: Reis emlak vergilerini unutma bir zahmet 3 0 Yanıtla
  • Nurol BALCI: Hep aynı taktik, göster ölümü, sıtmaya razı et ?? 3 0 Yanıtla
  • Halil Aras: a.5 zam, indirim mi oldu şimdi? 1 0 Yanıtla

Advertisement