Teknosa'dan Şirket Satın Alma Atağı - Son Dakika
Ekonomi

Teknosa'dan Şirket Satın Alma Atağı

Teknosa\'dan Şirket Satın Alma Atağı

Türkiye'de teknoloji perakendeciliğinin lideri Teknosa, satın alma fırsatlarını değerlendirmek üzere HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı.

07.08.2012 09:44

Türkiye'de teknoloji perakendeciliğinin lideri Teknosa, satın alma fırsatlarını değerlendirmek üzere HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı.

Kurulduğu 2000 yılından bu yana 'Herkes için teknoloji' felsefesi ile Türkiye'nin dört bir yanında teknolojiyi tüketicilerle buluşturan Teknosa, pazardaki satın alma fırsatlarını değerlendirmek üzere HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile danışmanlık sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

Sektöre ilişkin konsolidasyon beklentisi doğrultusunda oluşacak fırsatları değerlendirerek bu kararı alan Teknosa, daha önce de Alman EP ve Amerikalı Best Buy'ın Türkiye yatırımlarını satın alma yoluna gitmişti.

Konuyla ilgili konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, "Elektronik perakende sektörü bu yıl 24 milyar TL'ye ulaşması beklenen büyüklüğü ve yıllık yüzde 15 üzerinde büyümesi ile cazip sektör. Bu sektörün geleceğine ve şirketimiz TeknoSA'nın rekabet gücüne inanıyoruz. Organik olduğu kadar satın almalarla da büyümek stratejimizin bir parçası. Pazarda bir konsolidasyon bekliyoruz, bu konsolidasyona daha önce 2007 yılında Alman EP ve 2011 yılında Amerikalı Best Buy firmalarını devralarak Teknosa liderlik etmişti. Yeni fırsatları değerlendirmesi için bir danışman görevlendirdik. Bir sonraki hamleyi yine biz yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane de "Bilindiği gibi, geçen hafta 2012 yarıyıl neticelerimizi kamuoyuna açıkladık. Şirketimiz karlı ve bilançomuzda güçlü nakit pozisyonumuz var. Bu gücümüzü yeni satın almalarda kullanmak istiyoruz. Daha çok müşteriye Teknosa'nın üstün hizmet kalitesini ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi. Mehmet T. Nane, danışmanlarla beraber fırsatları çok detaylı değerlendirerek, Teknosa'ya, Teknosa hissedarlarına ve müşterilerine değer katacak bir süreç oluşturacaklarını sözlerine ekledi."

Türkiye'nin lider teknoloji perakendecisi Teknosa hızlı büyümesini sürdürüyor. Geçen hafta yarıyıl sonuçlarını açıklayan Teknosa, cirosunu geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 artırarak 1 milyar TL'ye ulaştırmıştı.

Denetlenmiş finansal sonuçlara göre aynı dönemde faaliyet karı yüzde 26 artışla

42 milyon TL'ye, net kar ise yüzde 14 artışla 20 Milyon TL'ye ulaşmıştı. Yılın ilk yarısında 29 mağaza açan Teknosa, bugün itibarıyla 280 mağaza ile hizmet veriyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Teknosa'dan Şirket Satın Alma Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement