Ubs İçin Yeni Cezalar Yolda - Son Dakika
Ekonomi

Ubs İçin Yeni Cezalar Yolda

Ubs İçin Yeni Cezalar Yolda

UBS'nin Libor'da manipülasyon yaptığını itiraf etmesinin ardından gelen 1.5 milyar dolarlık ceza gözleri diğer kurumlara çevirdi.

21.12.2012 09:33

UBS'nin Libor faizi manipülasyonundan ötürü aldığı 1.5 milyar dolarlık ceza, yenilerinin de sinyalini verdi. Küresel bankacılık sektörüne daha fazla ceza gelebileceği yorumları yapılıyor. İsviçre'nin en büyük bankasının aldığı 1.5 milyar dolarlık para ve iki tradera yönelik hapis cezasının, sayısı 12'yi bulan finans ve aracı kurumlar hakkında başlatılan küresel soruşturmaların devam edeceğine işaret ediyor. Banka, ABD, İngiltere ve İsviçreli regülatörler tarafından son altı yılda defalarca kez faizleri manipüle etmekten ötürü suçlu bulundu. ABD Adalet Bakanlığı, Tom Alexander William Hayes ve Roger Darin adındaki iki trader hakkında kovuşturma başlatılırken, bankanın Japonya'daki ortaklığının da ABD tarafından dolandırıcılık ile suçlandığını açıkladı. ABD Emtia Vadelileri İşlemleri Komisyonu'nun icra kurulu başkanı David Meister, UBS'nin bazen yalnız, bazen başka 4 banka ile çift taraflı olarak, bazen de 5 aracından biri ya da daha çoğuyla yasaları ihlal ettiğini söyledi.

FANNIE MAE DE MAĞDUR

Lehman Brothers'ın batışıyla ortaya çıkan 2008 krizinin temelindeki iki konut kredisi kuruluşu Fannie Mae ve Freddie Mac de Libor mağduru çıktı. İki kurumun, Libor manipülasyonu sebebiyle 3 milyar dolardan fazla zarar etmiş olabilir. Wall Street Journal'da yayınlanan raporda, iki şirketin manipülasyon yapan bankalara dava açması öneriliyor.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Ubs İçin Yeni Cezalar Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement