Ülker, İngiliz Devini Almak İçin Teklif Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Ülker, İngiliz Devini Almak İçin Teklif Verdi

Ülker, İngiliz Devini Almak İçin Teklif Verdi

Yıldız Holding'in de aralarında bulunduğu üç şirket İngiltere merkezli hazır gıda üreticisi United Biscuits'a detaylı tekliflerini sundu.

03.11.2014 14:28  Güncelleme: 14:41

The Sunday Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Yıldız Holding'in yanı sıra, ABD'li Kellogg K.N ve Burton's Biscuits; Blackstone ve Pai Partners'ın kontrolündeki United Biscuits'a detaylı tekliflerini sundular.

Yıldız Holding daha önce yaptığı açıklamada, United Biscuits şirketine yatırım imkanlarına yönelik faaliyeti olduğunu belirtmişti. Yıldız Holding, söz konusu şirkete yönelik yatırım faaliyetinin holding bünyesinde yürütüldüğünü ve Ülker Bisküvi'nin şu an için bu yönde bir teması bulunmadığını ifade etmişti.

Habere göre, söz konusu satın alma için Kellogg 2 milyar sterline yakın finansmanı Barclays, Rabobank, Deutsche Bank ve Wells Fargo'nun yer aldığı sendikasyon ile sağlamayı planlarken; Yıldız Holding ise süreçte HSBC ile çalışıyor.

Burtons ise 1.5 milyar sterlinlik kredi paketi için Credit Suisse, JP Morgan ve Goldman Sachs ile son aşamada bulunuyor.

DÜNYANIN 6. BÜYÜK ÜRETİCİSİ

United Biscuits 2013 yılındaki 1.10 milyar sterlinlik satışlarıyla ciro bakımından dünyanın en büyük altıncı kurabiye üreticisi konumunda bulunuyor. Şirket İngiliz pazarının yüzde 25'ini elinde tutuyor. Şirket bünyesinde Jaffa Cakes, McVitie's gibi İngiliz tüketicinin yakından tanıdığı köklü markalar bulunuyor.

2010'DAN BERİ TEZGAHTA

İngiliz firma 2010 yılına kadar uzanan uzun bir süreçten bu yana satış tezgahında. Yıldız Holding ise o günden bu yana şirketin talipleri arasında yer almıştı. Ancak şirket bu süreç içinde bir çok teklifi reddetti. Hızlı çorba ürünleriyle öne çıkan şirketlerden biri olan ABD'li Campbell Soup, 2010 yılı ağustos ayında United Biscuits'i 2.3 milyar dolara almak için teklif verdi.

Çinli yemek üreticisi Bright Food, United Biscuits'i almak için 2010 yılı eylülde görüşmelere başladı. 3.1 milyar dolar veren Çinli şirket, anlaşmaya varamadı. Alman Intersnack Knabber-Geback şirketi, United Biscuits'i satın almak için 2012'de görüşme yaptı. 644 milyon dolar veren Almanya merkezli şirket de anlaşmaya varamadı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ülker, İngiliz Devini Almak İçin Teklif Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement