Zencani'nin Malvarlığı Devlete Devrediliyor - Son Dakika
Ekonomi

Zencani'nin Malvarlığı Devlete Devrediliyor

Zencani\'nin Malvarlığı Devlete Devrediliyor

Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan İranlı işadamı Babek Zencani'nin malvarlığına, ülke içindeki taşınmazlarına devlete olan borcundan ötürü el konuldu.

06.05.2014 14:14  Güncelleme: 15:41

İran'da yolsuzluk suçlamasıyla İran'da tutuklanan ve mal varlığına el konulan ünlü işadamı Babek Zencani'nin ülke içindeki taşınmazları devlete devredilecek.

BORCUNA KARŞILIK MALVARLIĞI

İran Parlamentosu'nda milletvekili Muhammed Ali Purmuhtar, Zencani'nin malvarlığının borcuna karşılık devlete verileceğini söyledi. İranlı milletvekili, ünlü milyarderin havayolu şirketi Qeshm Air ve başkent Tahran'da inşası süren 'İran Zemin' adlı dev alışveriş merkezinin Zencani'den alınacağını kaydetti.

"İRAN'DA DEĞİL YURT DIŞINDADIR"

Purmuhtar, "Zencani'nin devlete borcunu ödemesi için yurt içindeki malvarlığının belirlenmesi sürüyor. Malvarlığı borcundan daha fazladır, fakat bunlar İran'da değil yurt dışındadır. Yurt dışındaki malvarlığını getirmek için çabalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

İran makamları,30 Aralık'ta tutuklanan Zencani'nin, devlete 2 milyar 350 milyon Euro borcunun olduğunu bildirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Zencani'nin Malvarlığı Devlete Devrediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ?????: RIZA ZARRA'ı da türkiyeden alsın 27 2 Yanıtla
  • ASİL: BİZDEKİ UZANTISI RIZANIN MALLARIDA BİLALİN VAKFINA DEVRİDİLECEKMİŞ 19 2 Yanıtla
  • hüseyin: bizimkiler ise zarlafi yaliyor tabi kazgelen yelden yumurta esilgenilmi işte bizim siyasetciler onun için önuneyatiyor anlayaanaaaa 18 2 Yanıtla
  • MİLLET: BİZİMKİLER DE ÖNÜNE YATIYORLAR BIRAKIN MALLARINA EWLKOYMAYI FARKABAK BE 19 1 Yanıtla
  • Mete: İranı sevmiyorum ama adamlara helal olsun..İranın zarrabının düştüğü duruma bakın, bizim zarrabın yaşadığı hayata..İşte gerçek müslüman ülke İran..Biz değiliz..Bizimkiler kağıt üzerinde müslüman.. 18 1 Yanıtla

Advertisement