Dev Kovboy Kıyafetleri ile Süslü Bir Park: Hat 'N' Boots! - Son Dakika
Emlak

Dev Kovboy Kıyafetleri ile Süslü Bir Park: Hat 'N' Boots!

Dev Kovboy Kıyafetleri ile Süslü Bir Park: Hat \'N\' Boots!

17.01.2018 20:19

Amerika'nın Seattle kenti sizi, bugüne kadar izlediğiniz vahşi batı filmlerinin hiçbirinde göremeyeceğiniz kadar orijinal kovboy kıyafetleriyle tanıştırıyor. Bu kovboy şapkasıyla çizmelerini, daha doğrusu söz konusu kıyafetlerin boyutunu görünce şaşırmamak elde değil!

Benzin İstasyonuyla Gelen Hat 'n' Boots!

Seattle'da bulunan ekstra battal boy kovboy kıyafetleri bir zamanlar, Seattle'a bağlı Georgetown mahallesinde yer alan Hat 'n' Boots adında bir benzin istasyonunun mimarisini oluşturuyordu. 1950'li yıllarda görücüye çıkan bu yapılar vahşi batı temalı benzin istasyonu için özel olarak tasarlanmış. 13,5 metre genişliğindeki şapka benzin istasyonu ofislerini ayakta tutmaya yararken yaklaşık 7 metre boyundaki çizmeler ise umumi bir tuvalet olarak hizmet veriyordu.

Bu sıradışı mimari tasarım, söz konusu istasyonu bir anda dünyanın en ünlü benzin istasyonlarından biri haline getiriyor. Zekice düşünülerek hayata geçirilen tasarım sayesinde bir dönem son derece etkin bir turist çekim alanına dönüşüyor. Tabi bu arada ülkenin en başarılı benzin istasyonu olma unvanını da kazanıyor. Hatta bir şehir efsanesine göre Elvis Presley bile 1962 yılında Seattle Dünya Fuarı için bölgeye geldiğinde buraya uğramış.

Kovboy Kıyafetlerinin Sonu

Ne yazık ki 1960'lı yılların ortalarında Hat 'n' Boots için kötü bir gelişme yaşanıyor ve şehri baştan başa saran Interstate 5 isimli karayolu inşa ediliyor. Söz konusu yol tüm araba trafiğini benzin istasyonundan alıp başka tarafa kaydırıyor. 1980'lere gelindiğinde artık durum hiç de parlak görünmüyor. İstasyon 1988 yılında kapandıktan sonra Hat 'n' Boots türlü vandalizmin nesnesi haline geliyor.

Nihayet kaykaycıların şapkanın kenarlarına çarpıp kırmasından sonra Hat 'n' Boots'un emekliye ayrılma vaktinin geldiği düşünülüyor. Ancak olaylar bu şekilde gelişmiyor. Georgetown'da yaşayan insanlar bu benzersiz kovboy kıyafetlerinin, at sırtında, hiçbir var olma mücadelesi vermeden batmakta olan güneşe doğru yol almasına izin vermek istemiyor. Golden Gate Bridge, San Francisco için ne ifade ediyorsa Hat 'n' Boots da onlar için aynı şeyi temsil ediyor. Bunun bilincinde olan yerli halk ne yapıp edip çok kısa bir süre içinde Hat 'n' Boots'u restore etmek için gereken parayı toplamayı başarıyor.

2003 yılında bu yapı yine Georgetown sınırları içindeki Oxbow Park'a taşınıyor. 2005'te çizmelerin ve 2010'da da şapkanın restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Bugünlerde şapkanın, içi Hat 'n' Boots tarihiyle dolu bir sergiye dönüştürülmesi amacıyla hararetli çalışmalar yapılıyor. Böylece mekanın yerel  halk için önemi de daha iyi anlaşılmış oluyor.

Sonuç olarak Amerika kıtasındaki en büyük kovboy şapkası ve kovboy çizmeleri olma özelliği taşıyan Hat 'n' Boots görenleri kendine hayran bırakıyor. Siz de bu ilginç deneyimi yaşamak ve dev kovboy kıyafetlerini kendi gözlerinizle görmek istiyorsanız Amerika seyahatinizi yeniden planlamanızda fayda var.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Dev Kovboy Kıyafetleri ile Süslü Bir Park: Hat 'N' Boots! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement