KentBank, Hırvatistan'da İlk 10'a Girdi - Son Dakika
Finans

KentBank, Hırvatistan'da İlk 10'a Girdi

KentBank, Hırvatistan\'da İlk 10\'a Girdi

KentBank'ın Hırvatistan'da bulunan 17 şubesiyle sektörde ilk 10'a girdiği belirtildi. Türk firmalarının Hırvatistan'da ve Avrupa Birliği içindeki projelerine destek veren KentBank, sürdürülebilir ve hızlı büyüme sağlamaya devam ediyor. KentBank ayrıca Hırvatistan'ın ilk gerçek 'kişiye özel hizmet' sunan bankası olarak öne çıkıyor.

16.10.2023 18:12  Güncelleme: 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KentBank Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Hasan Ecesoy, KentBank'ın Hırvatistan'da 17 şubesiyle sektörde ilk 10'a girmeyi başardığını belirterek, "Türk firmalarının Hırvatistan'da ve Avrupa Birliği içinde hayata geçirecekleri projelere doğrudan ve Türk bankaları ile iş birliği yaparak destek veriyoruz" dedi.

KentBank, ortaya koyduğu performansıyla sürdürülebilir ve hızlı büyüme sağlamaya devam ediyor. Hırvatistan'da bulunan 17 şubesiyle Türk girişimcilere destek veren KentBank, şube sayısıyla sektörde ilk 10'a girmeyi başardı.

Türk firmalarının sadece Hırvatistan'da değil aynı zamanda Avrupa Birliği içinde hayata geçirecekleri projelere doğrudan ve Türk bankaları ile iş birliği yaparak destek verdiklerini belirten KentBank Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Hasan Ecesoy, şu açıklamalarda bulundu.

"2022'de 541 milyon euro olan toplam aktiflerimiz, 30 Haziran 2023'te 663 milyon euroya, toplam mevduatlarımız 481 milyon euroya, toplam krediler ise 327 milyon euroya erişti. 2023'te 7 milyon euro net kara ulaşacağız. Başta dijitalleşme olmak üzere yapılan yatırımlar ve uygulanan stratejiler sayesinde, aktif sıralamada hızla yükselerek Hırvatistan'ın en büyük 9'uncu bankası olduk."

"KENTBANK, HIRVATİSTAN'IN İLK GERÇEK 'KİŞİYE ÖZEL HİZMET' SUNAN BANKASI"

KentBank'ın Hırvatistan'ın ilk gerçek 'kişiye özel hizmet' sunan bankası olduğunu belirten Ecesoy, "Bireysel ve KOBİ girişimcilerinin yanı sıra kurumsal müşteriler de Hırvatistan'daki üretim, yatırım ve ticaretin finansmanı ve kurumsal bankacılık ihtiyaçları için kapsamlı çözümlere, uluslararası bankacılık ürün ve hizmetlerine KentBank'ın deneyimiyle erişebiliyor. Başta girişimciler ve profesyoneller olmak üzere müşterilerin ticari ve özel finansal ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunan Hırvatistan'ın ilk gerçek 'kişiye özel hizmet' sunan bankasıyız. Üçü ticari olmak üzere 17 şube, 250 çalışan ve binden fazla otomatik para çekme makinasından (ATM) oluşan bir ağ ve sürekli gelişen dijital bankacılık hizmetleri aracılığıyla başta bireysel müşteriler, KOBİ'ler ve Türkiye ilişkili şirket ve şahıslar olmak üzere geniş bir müşteri yelpazesine hizmet vermekteyiz" dedi.

Hırvatistan'da faaliyet gösteren Türk firmalarının turizm, yenilenebilir enerji ve bankacılık sektörlerindeki yatırımlarının 2022'de 200 milyon euroya ulaştığını belirten Ecesoy, "İki ülke arasında enerji, altyapı, dijitalleşme, turizm, tarım, sulama ve hayvancılık başta olmak üzere geniş bir iş birliği ve ticaret alanı bulunuyor. AB fonlarının sağladığı ivmeyle enerji, altyapı ve dijitalleşme yatırımlarının Hırvatistan'da artması bekleniyor. Ülke, müteahhitlik hizmetleri, deniz turizmi ve yat imalatının yanı sıra otel yatırımları gibi alanlarda da fırsatlar sunuyor. Türkiye-Hırvatistan arasındaki ticaret hacmi 2022'de 1 milyar 150 milyon dolar olarak gerçekleşti. Kısa vadede 2 milyar dolar olarak belirlenen hedef, orta ve uzun vadede ise 5 milyar dolar olarak açıklandı" diye konuştu.

ADVERTORİAL YAYIN

Kaynak: ANKA

Son Dakika Finans KentBank, Hırvatistan'da İlk 10'a Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement