İstanbul'da Köy Geleneği: Mahallede Bayramlaşma - Son Dakika
Genel

İstanbul'da Köy Geleneği: Mahallede Bayramlaşma

Arnavutköy'de Boğazköy İstiklal Mahallesi sakinleri, köylerinde asırlardır devam eden bayram sabahı geleneğini İstanbul'da da sürdürüyor. Bayram namazının ardından mahallede toplanan vatandaşlar, havadan görüntülendi. Bayramlaşma sonrası yöresel lezzetlerden Herise yiyen vatandaşlar, toplu mezarlık ziyaretleri ve ev ziyaretleri yapıyor. Mahalle sakinleri, bu geleneği uzun yıllar İstanbul'da da sürdürmek istediklerini belirtti.

10.04.2024 09:38  Güncelleme: 09:39

Köylerindeki asırlık bayram sabahı geleneğini İstanbul'da da sürdürüyorlar

Mahallede toplanarak bayramlaşan vatandaşlar, havadan görüntülendi

İSTANBUL - Arnavutköy'de Boğazköy İstiklal Mahallesi sakinleri memleketlerinde asırlardır devam eden bayram sabahı geleneğini İstanbul'da sürdürüyor. Bayram namazının ardından çayırlık alanda tek sıralı kuyruklar oluşturan mahalleli köylerde bayramlaşma geleneğini İstanbul'a taşırken o anlar havadan görüntülendi.

Arnavutköy'ün Boğazköy İstiklal Mahallesi'nde yaşayan çok sayıda vatandaş memleketlerinde asırlardır devam eden bayram sabahı geleneğini İstanbul'da da sürdürüyor. Van Bahçesaray'da tüm köylülerin köy meydanında toplanarak birbirleriyle bayramlaşma geleneğini yıllar önce İstanbul'a gelen vatandaşlar burada da devam ettirdi, mahalle sakinlerinin de katılımıyla yoğunluk arttı. Bayram namazının ardından mahalledeki boş arazide tek sıralı kuyruklar oluşturan vatandaşların bayramlaştığı anlar ise havadan görüntülendi. Bayramlaşma sonrası yöresel lezzetlerden Herise yiyen vatandaşlar, ardından toplu mezarlık ziyaretleri ile ev ziyaretleri yapıyor. Bayramlaşma geleneğinin asırlardır memleketlerinde devam ettiğini söyleyen vatandaşlar, uzun yıllar bu geleneği İstanbul'da da sürdürmek istediklerini söyledi.

"Memlekette her ev ne yapıyorsa burada da aynısını yapmaya devam ediyoruz"

Bayramlaşmayla ilgili konuşan Boğazköy İstiklal Mahallesi Muhtarı Ersin Esenboğa, "Geleneksel büyüklerimizden gördüğümüz bir bayramlaşma biz de devam ettiriyoruz. İnşallah bizim gençlerimizde devam edecek. Memlekette her ev ne yapıyorsa burada da aynısını yapmaya devam ediyoruz. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yıllardır bayramlaşmaya katılan Cevdet Kayan, "Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum. Gördüğünüz gibi yüzyıllık geleneğimizi İstanbul'a getirdik. İlk önce bayram namazı sonrasında bayramlaşma ve sonrasında yöresel yemeğimizi yiyoruz. Bu şekilde geleneğimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul\'da Köy Geleneği: Mahallede Bayramlaşma
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel İstanbul'da Köy Geleneği: Mahallede Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement