10 Kasım, Atatürk’ü Saygı Ve Şükranla Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

10 Kasım, Atatürk’ü Saygı Ve Şükranla Anıyoruz

10 Kasım, Atatürk’ü Saygı Ve Şükranla Anıyoruz

Ağrı'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri Abide Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni İle Başladı

10.11.2010 19:37  Güncelleme: 19:38

10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. yılı yıldönümü, Ağrı'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı.

Saat dokuzu beş geçe siren sesleri eşliğinde gerçekleşen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Halk Eğitim Merkezi'ne geçilerek Atatürk'ün anısına Ağrı Hayrettin Atmaca Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı izlenildi.

Gerçekleşen program başta Vali Vekili Alper Balcı olmak üzere, İl Jandarma Komutanı Ömer Lütfi Mor, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla ASLAN, Belediye Başkanı Hasan ARSLAN, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Emniyet Müdürü Naci Kuru ile çeşitli kurum müdürleri, başkanları ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan anma programı Hayrettin Atmaca Lisesi Okul Müdürü Edip Erdoğan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

Atatürk'ün sevdiği müzikler eşliğinde Atatürk albümü videosunun izlenilmesi ve Mustafa Kemal isimli şiirin okunulmasının ardından, Tugay Komutanlığı'ndan Kurmay Yüzbaşı Vahap Kavaker 10 Kasım ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi.

Program Son Vals isimli kısa film, Atatürk'ten Son Mektup isimli şiir ve Atatürk Oratoryosu ile devam etti.

Oratoryo'da öğrencilerin ellerinde meşaleler ile gerçekleştirdiği final gösterisinin ardından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı münasebetiyle ilimizde ilköğretim ve ortaöğretim okulları arası düzenlenen resim,şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Vekili Alper Balcı, İl Jandarma Komutanı Ömer Lütfi Mor ve Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından ödülleri verilerek program son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 10 Kasım, Atatürk’ü Saygı Ve Şükranla Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement