10 Kasım'da "Atatürk Oratoryosu" Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

10 Kasım'da "Atatürk Oratoryosu" Ayakta Alkışlandı

10 Kasım\'da "Atatürk Oratoryosu" Ayakta Alkışlandı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 84. yılında Atatürk’ü Anma Konseri düzenledi. Korunun Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 10 Kasım akşamı seslendirdiği "Atatürk Oratoryosu", dakikalarca ayakta alkışlandı.

11.11.2022 15:13  Güncelleme: 15:18

EDDA SÖNMEZ

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının 84. yılında Atatürk'ü Anma Konseri düzenledi. Korunun Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 10 Kasım akşamı seslendirdiği "Atatürk Oratoryosu", dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılında İstanbul'da özel bir konser düzenledi. AKM'de gerçekleştirilen konser öncesinde Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

CAHİT KÜLEBİ'NİN METNİNDEN OLUŞAN "ATATÜRK ORATORYOSU" SESLENDİRİLDİ

AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda düzenlenen konserde, Cumhuriyet Dönemi İkinci Kuşak Bestecileri'nden Nevit Kodallı'nın müziği ve ünlü şair Cahit Külebi'nin metninden oluşan "Atatürk Oratoryosu" seslendirildi. Konserde; soprano Perihan Nayır Artan, mezzosoprano Jaklin Çarkçı, tenor Berk Özbek ve bariton Alper Göçeri solist olarak yer aldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu'nun gerçekleştirdiği Atatürk'ü Anma Konseri'nin orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini ise Paolo Villa üstlendi.

"30 KASIM'A KADAR SERGİLENECEK OLAN HİSART CANLI TARİH MÜZESİ "İSTİKLAL HARBİ" SERGİSİ"

Bir saat süren konserin sonunda Atatürk Oratoryosu, orkestra ve koro dakikalarca ayakta alkışlandı. Orkestra Şefi Murat Kodallı, Koro Şefi Paolo Villa ve solistler, el ele seyircileri selamladı. Dinleyiciler salondan uzun süre ayrılmadı. Dinleyiciler konser öncesi ve sonrasında AKM Türk Telekom Opera Alt Fuayesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde 30 Kasım'a kadar sergilenecek olan Hisart Canlı Tarih Müzesi "İstiklal Harbi" Sergisi'ne de ilgi gösterdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 10 Kasım'da 'Atatürk Oratoryosu' Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement