19 Yıl Önceki Cinayetin Failleri Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

19 Yıl Önceki Cinayetin Failleri Adliyeye Sevk Edildi

19 Yıl Önceki Cinayetin Failleri Adliyeye Sevk Edildi

Samsun'da öldürüldükten sonra yakılıp mısır tarlasına gömülen 3 çocuk babası çobanın ölümüyle ilgili gözaltına alınan karısı ile 2 kardeş adliyeye sevk edildi.

12.11.2014 11:43  Güncelleme: 11:48

Samsun'da 19 yıl önce boğularak öldürüldükten sonra yakılıp mısır tarlasına gömülen 3 çocuk babası çobanın ölümüyle ilgili gözaltına alınan karısı ile 2 kardeş adliyeye sevk edildi. Ölen kişinin gömülü yerden çıkartılan kemikleri ve giysisi ise, koli içinde jandarma erinin kucağında adliyeye götürüldü.

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Kutlukent Çırakman Mahallesi'nde çobanlık yapan 3 çocuk babası 31 yaşındaki Şaban Bayri'nin ailesi, öldürüldükten 1 yıl sonra 30 Ekim 1996 tarihinde Bayri'nin kaybolduğuna dair jandarmaya müracaatta bulundu. Kayıp başvurusundan sonra geçen 18 yıl içinde Şaban Bayri'den bir daha haber alınamadı. Şaban Bayri'nin eşi Habibe (47), daha sonra aynı mahallede ikamet eden Mehmet E. (44) ile evlendi.

Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın peşini bırakmadı. Jandarma olayın cinayet olma ihtimali üzerinde durarak, soruşturmayı derinleştirdi. Habibe E. ile evlenen Mehmet E'nin kardeşi Musa E. (40), jandarmanın da sıkıştırması üzerine vicdan azabı çektiğini söyleyerek, Şaban Bayri'yi olay günü eşi Habibe'nin evden dışarı gönderdiğini anlatarak, "Ağabeyim Mehmet E. ile Şaban Bayri'yi otomobile aldık. Ben aracı kullanırken ağabeyimde Şaban Bayri'yi eliyle boğarak öldürdü. Daha sonra birlikte mısır tarlasına gömdük. Eşi Habibe'nin de bu olaylardan bilgisi vardı" iddiasında bulundu.

Olayla ilgili Habibe E., Mehmet E. ve Musa E., Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Dün savcı ve jandarma gözetiminde Musa E.'nin gösterdiği tarlada iş makinesiyle yapılan aramada Şaban Bayri'nin kemiklerine ve giysi parçalarına ulaşıldı. Geceyi jandarma karakolunda geçiren Habibe E., Mehmet E. ve Musa E., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Musa E.'nin ifadesinin jandarma tarafından alındığı ancak Habibe E. ile Mehmet E.'nin ifadelerinin savcı tarafından adliyede alınacağı öğrenildi. Öldürülen Şaban Bayri'nin topraktan çıkartılan kemikleri ve giysi parçaları, delil poşetleri içerisindeki koli ile jandarma erinin kucağında adliyeye götürüldü. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 19 Yıl Önceki Cinayetin Failleri Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement