2 Bin Yıllık Kuruköprü'ye 500 Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

2 Bin Yıllık Kuruköprü'ye 500 Fidan Dikildi

2 Bin Yıllık Kuruköprü\'ye 500 Fidan Dikildi

Talas Belediyesi, iki bin yıllık köy olan ve mahalleye dönüşen Kuruköprü'de ağaçlandırma çalışması yaptı.

05.06.2013 10:04  Güncelleme: 10:17

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde belediye, "Fert Başına Fidan Dikimi "projesi kapsamında, iki bin yıllık köy olan ve mahalleye dönüşen Kuruköprü'de ağaçlandırma çalışması yaptı.

Kuruköprü mahallesinin Kayseri- Malatya yolu ile bağlantısını sağlayan yolun her iki yanında yapılan fidan dikimine Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile birlikte çocuklar ve gençlerin de aralarında bulunduğu mahalle sakinleri katıldı. Mahallede 500 fidan toprakla buluştu.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ağaçlandırmanın insan hayatı kadar önemli olduğunu belirterek, "Bu yıl amacımız her bir vatandaşımız kadar fidanı toprakla buluşturmaktı. Çalışmamız bu yönde devam ediyor" dedi. Başkan Yıldırım, her mahalleye bu kültürü aşılayarak mahallenin girişinden itibaren ağaçlandırmayı hedeflediklerini kaydederek, "Huzur duyulan bir girişle bu çalışmaları vatandaşımıza mal etmek istiyoruz. Bu nedenle 2 bin yıllık tarihe sahip tarihi Kuruköprü mahallemizde ağaçlandırma yapıyoruz. Burası kültür olarak da çok önemli bir mahallemizdir. 'Yarim İstanbul'u mesken mi tuttun' türküsü buraya aittir" diye konuştu.

"Ağaç aynı zamanda bir aşktır" diyen Başkan Yıldırım, "Bunu söylerken, çevreye, ağaca zarar vermenin, ya da sağı solu kırıp dökmenin ne kadar anlamsız olduğu mesajını, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve mahallelimizle veriyoruz" diye konuştu.

(FOTOGRAFLI) - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Bin Yıllık Kuruköprü'ye 500 Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement